HEM 4 bin 375 kursiyer eğitti

HEM 4 bin 375 kursiyer eğitti
Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, 2020 yılında kendi bünyesinde ve iş birlikleri ile 151 kurs açarak bu kurslarda toplam 4 bin 375 kursiyere eğitim verdi. Pandemi nedeniyle verilen kurs sayısı ve kurslardan yararlanan kursiyer sayısı...

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, 2020 yılında kendi bünyesinde ve iş birlikleri ile 151 kurs açarak bu kurslarda toplam 4 bin 375 kursiyere eğitim verdi. Pandemi nedeniyle verilen kurs sayısı ve kurslardan yararlanan kursiyer sayısı önceki yıllara göre düşük kaldı.

2020 yılı faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bozkurt, 1 Ocak 2020’den 31 Aralık 2020 tarihine kadar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 151 kurs açıldığını belirtti.

Geçen yılın aynı dönemine kadar açılan kurs sayısına göre bu yıl açılan kurs sayısının daha düşük olduğunu söyleyen Bozkurt, kursiyer sayısında da geçen yıla göre düşüş olduğunu belirterek başarılı bir grafik çizdiklerini söyledi.

Bozkurt, yaptığı açıklamada, “2020 yılı içerisinde açılan kurslar arasında, gençlerimizin, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin ihtiyaç duyduğu birçok kurs bulunuyor. Bu kurslarda toplam bin 838 erkek, 2 bin 537 kadın kursiyer eğitim aldı.

Açtığımız kurslarda Hayvan Yetiştiriciliği, Bahçecilik, Budama, Sürü Yönetimi, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği gibi tarım ve hayvancılık kurslarında belge alan kursiyerler hem devlet teşviki almış, hem de bilinçli tarım ve hayvancılığı konusunda bilgi sahibi olmuşlardır.

Yine Kuaförlük ve Aşçılık kurslarında belge alan kursiyerler meslek ve iş sahibi olmuşlardır. El sanatları kurslarında eğitim alan bayanlarımız ise hem sosyal anlamda zamanlarını değerlendirmiş, hem de aile ekonomisine katkıda bulunmuşlardır.

Kurumumuz bünyesinde Sosyal Hizmetler Ve Danışmanlık alanında bağımlılıkla mücadele eğitimi de verilmiştir.

Kurumumuzda verilen kurs ve eğitimler bu eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek ve bu rakamlar daha da yükselir. Meslek edindirmeden hobi kurslarına, genel kurslara kadar farklı farklı alanlardaki birçok kursla vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.” dedi.

151 kursta 4375 kişi eğitim aldı

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, 2020 yılında kendi bünyesinde ve iş birlikleri ile birlikte açtığı kurslardan bazıları şöyle;

Atletizm, boks, karate, futbol, yüzme dallarında 352 kursiyer, giyim ve el sanatları teknolojilerinde 712 kursiyer, sosyal hizmetler ve danışmanlık, bilişim teknolojisi, okuma yazma, çocuk gelişimi, kişisel eğitim ve gelişimi, yabancı diller eğitimi gibi eğitim konularında 2380 kursiyer, sağlık, gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi 199 kursiyer, tarım ve hayvancılık konularında ise 202 kursiyer kurslara katılıp belge sahibi oldular.