Hem öğreniyorlar, hem eğleniyorlar

Hem öğreniyorlar, hem eğleniyorlar
Sarayönü Şehir Konağı'nda faaliyet gösteren Asem çatısı altında İşkur destekli "Pasta Yapımı ve Sunumu" kursuna katılan bayanlar, öğrendikleri mesleğin yanı sıra kaliteli zaman geçiriyor.Asem bünyesinde meslek edindirme...

Sarayönü Şehir Konağı'nda faaliyet gösteren Asem çatısı altında İşkur destekli "Pasta Yapımı ve Sunumu" kursuna katılan bayanlar, öğrendikleri mesleğin yanı sıra kaliteli zaman geçiriyor.

Asem bünyesinde meslek edindirme kursu olarak açılan pasta yapımı ve sunumu kursuna katılan 25 bayan birçok pasta çeşidini yapmayı öğreniyor. Pasta yapımı ve sunumu kursunda üretilen pasta ürünleri dışarıdan gelen siparişlere de cevap veriyor.

Pasta yapımı ve sunumu kursu eğitmeni Nurcan Abuoğlu, yaptığı açıklamada, "bayan kursiyerlerimize teorik derslerin yanı sıra uygulama eğitimi de veriyoruz. Sağlıklı beslenme konusunda eğitimler veriyoruz. Kursiyerlerimize menü ayarlama, hamur, pasta kreması, çeşitli soslar ve meyveler gibi malzemeleri en iyi şekilde nasıl kullanabileceklerini gösteriyoruz. Bayanların toplantı organizasyonları, günler, doğun günü gibi organizasyonlar için dışarıdan talep gelirse onları üretiyoruz. Dışarıya satılan ürünler kursumuzun malzeme masrafları için kullanılıyor. Ayrıca bayanlarımız İşkur'da 25 TL cep harçlığı alıyor. Bazı kursiyerlerimiz kurs bitiminden sonra kendi iş yerlerini açmayı planlıyor." dedi.