Her yerde matematik öğreniyorlar

Her yerde matematik öğreniyorlar
Sarayönü’nün Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Ayşegül Kan, ortak olarak katıldıkları “Matematik Her Yerde, Öğren Sen de Benimle” etwinning projesi ile öğrencilerine her ortamda matematik öğretmeyi...

Sarayönü’nün Ladik mahallesinde Halıcı Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Ayşegül Kan, ortak olarak katıldıkları “Matematik Her Yerde, Öğren Sen de Benimle” etwinning projesi ile öğrencilerine her ortamda matematik öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren 2-A Sınıf Öğretmeni Ayşegül Kan “Projenin amacı çocuklarımıza matematiği oyunlaştırarak ve somutlaştırarak sevdirmektir. Ve onların matematik temellerinin sağlam atılmasını sağlamaktır.” dedi.

Kan, proje kapsamında matematik konularının günlük yaşamlarında karşılaştığı yerlerde olduğunu fark ettirmek amacıyla evlerinde bulunan nesnelerle yapılan etkinlikleri annelerin yardımıyla çocukların severek yaptıklarını belirtti.

Okul Müdürü Mehmet Turan ise çocukların matematik sevgisini artıracağını düşündüğü bu projenin başarılı olacağına inandığını belirtti.