HES kodu mağduriyeti

HES kodu mağduriyeti
Sarayönü’nde koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında tüm resmi kurum ve kuruluşlarda vatandaşların HES kodu bildirim mecburiyeti getirildi.HES kodu sorgusundan sonra ateşi ölçülerek kurumlara alınan vatandaşlar hakkında...

Sarayönü’nde koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında tüm resmi kurum ve kuruluşlarda vatandaşların HES kodu bildirim mecburiyeti getirildi.

HES kodu sorgusundan sonra ateşi ölçülerek kurumlara alınan vatandaşlar hakkında şüpheli bir durum varsa alınmıyor.

Sarayönü’nde koronavirüs pandemisiyle alakalı olarak tüm resmi kurum ve kuruluşlarda HES kodu bildirim mecburiyetinin getirilmesi bazı mağduriyetleri de beraberinde getirdi.

Akıllı telefonlarda mobil uygulama vasıtasıyla veya e-devlet üzerinden alınması gereken HES kodunu edinemeyen vatandaşlar, iş ve işlemlerini yürütemiyor. Hükümet konağı, belediye ve banka başta olmak üzere, birçok yerde bildirmesi zorunlu olan HES kodunu edinemeyen vatandaşlar, mağdur oluyor. Özellikle belli bir yaşında üzerindeki vatandaşlar, akıllı telefon ve internet kullanmayı bilmediği için HES kodu edinemiyor. Bu durum ise zaman gerginliklere de neden olabiliyor.