Heyet muhtarları belirlendi

Heyet muhtarları belirlendi
Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’nde, 2020 yılı içerisinde görev yapacak üyelerin seçimi yapıldı. Mütevelli heyete Bahçesaray muhtarı Yusuf Öztürk ve Çeşmelisebil...

Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti’nde, 2020 yılı içerisinde görev yapacak üyelerin seçimi yapıldı. Mütevelli heyete Bahçesaray muhtarı Yusuf Öztürk ve Çeşmelisebil muhtarı Hüseyin Özdemir seçildi.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde 2020 yılında görev yapacak muhtarlar, gerçekleştirilen seçimle belirlendi.

Muhtarlar arasında gerçekleştirilen seçimde Bahçesaray muhtarı Yusuf Öztürk 11, Yukarı Mahalle Muhtarı İsa Öztürk 8, Çeşmelisebil muhtarı Hüseyin Özdemir 8, Ladik mahallesi muhtarı Mustafa Arabacı 4 oy aldı.

Yukarı mahalle ve Çeşmelisebil muhtarlarının aynı sayıda oy almasından dolayı muhtarlar arasında kura çekildi. Kurada Yukarı mahalle muhtarı İsa Öztürk çıksa da hakkından feragat ettiği için heyetin ikinci muhtarı Çeşmelisebil muhtarı Hüseyin Özdemir oldu.

Fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşların doğru bir şekilde belirlenmesinde ve ulaşılmasında vakfa gönüllü olarak yardımcı olan ve SYDV Mütevelli Heyeti resmi üyelerin yanı sıra seçimle göreve gelen sivil üyelerden oluşuyor.

Konu hakkında bilgi veren SYDV Müdürü Ahmet Turan, “Seçilen Mütevelli Heyeti üyelerimiz vatandaşların kömür, nakdi yardımlar, yaşlılık ve engelli maaşı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi gibi birçok işlemin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına alınması işlemlerinde başvuru sahiplerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını konusunda araştırmalar yaparak karar verecek. Böylece konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından araştırılmalar yapılarak bu sürecin basitleştirilmesi, hızlandırılması ve doğru bilgi akışı sağlanmış olacak.” dedi.