Hırsızlık olmadan önlenmeli!

Hırsızlık olmadan önlenmeli!
Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hayvan hırsızlığı girişimlerinin artabileceği ihtimaline karşı mandıra sahiplerini uyardı. İlçe Jandarma Komutanlığı, tüm mahallelerin yanı sıra...

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hayvan hırsızlığı girişimlerinin artabileceği ihtimaline karşı mandıra sahiplerini uyardı. İlçe Jandarma Komutanlığı, tüm mahallelerin yanı sıra Konya-Afyon Karayolu üzerinde bulunmasından dolayı Ladik, Kurşunlu, Ertuğrul ve Bahçesaray mahallelerinde bulunan mandıra sahiplerine bir dizi önerilerde bulundu.

Genel olarak havaların iyi olduğu dönemlerde artış gösteren hayvan hırsızlıkları ile ilgili olarak hırsızlığın olmadan önlenebilmesi amacıyla Sarayönü'nde bulunan mandıra sahipleri Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından uyarıldı. Komutanlık tedbirler hakkında bilgi verdi.

Özellikle gece vakti mandıra yakınlarında, yol sorma veya araçlarının bozulduğu bahanesiyle mandıra bulunan kişileri oyalayarak hırsızların mandıra civarında keşif yapılabileceğini belirten Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, keşiflerin ardından da uygun zaman kollanarak hırsızlığın gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Kamera çok önemli

Bu nedenle vatandaşların bu ve buna benzer durumlarda şüpheli gördüğü şahıs ve araçları 156 Jandarma hattına bildirmeleri gerektiği vurgulanarak, "Mandıra ve çevresine yeterince ışıklandırma yapılması gerekiyor. Caydırıcılığı arttırdığı ve olası hırsızlıklarda olayın çözülüp faillerin yakalanmasında çok büyük yardımcı olduğu için kamera ve alarm sistemlerinin de kurulması çok önemli. Özellikle oluşabilecek hırsızlıklarda kamera kaydı bulunması olayların çözülebilmesinde başrol oynuyor." denildi.

Alarm ve kamera sistemlerinin maliyetlerinden kaçan işletme sahiplerinin daha ağır bedeller ödeyebildiğini ve hırsızlıktan sonra kurulacak bu sistemlerin pek bir anlam ifade etmeyeceği dile getirildi.

Tedbir almak zorunlu

Kurulacak aydınlatma ve kamera sisteminin nitelikleri hakkında verilen bilgide, "tesislerin giriş, çıkış yollarını gösteren gece görüş özellikli, gece meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı şahıs ve araçların kolayca teşhis edilebilmesine imkan sağlayacak ölçüde yüksek çözünürlüklü, kayıt yapabilen ve en az altı ay süreyle veri depolama kapasitesine sahip kamera sistemlerinin kurulması, caydırıcılık veya olayın aydınlatılmasına büyük yardım sağlar. Tesis alanının tamamını kapsayacak ve karanlık nokta kalmayacak şekilde aydınlatma sistemleri kurulması da hırsızlıkların önlenmesinde önemli bir caydırıcılık. Bu hususlar bir genelge ile sabit olup genelgeye uymayan tesis sahipleri hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununun 32'ncci maddesi gereğince idari yaptırım uygulanmaktadır." İfadelerine yer verildi.