Hobiyle başladı esnaf oldu

Hobiyle başladı esnaf oldu
Sarayönü'nde hobi olarak başladığı kokulu taş yapımı işini, farklı süs eşyaları yapımı ile genişleten ve sektör haline getiren Hatice Atmaca, ürettikleriyle çeşitli organizasyonlar yaparak bir bayan girişimciye dönüştü.İlçede...

Sarayönü'nde hobi olarak başladığı kokulu taş yapımı işini, farklı süs eşyaları yapımı ile genişleten ve sektör haline getiren Hatice Atmaca, ürettikleriyle çeşitli organizasyonlar yaparak bir bayan girişimciye dönüştü.

İlçede daha önce olmayan yeni bir sektör oluşturan Hatice Atmaca, "Daha önce merak üzerine evde kokulu taş yapmaya başladım. Zamanla farklı süs eşyalarına da yöneldim. Talep artınca işi büyütmeye karar verdim. Kendimi daha çok geliştirmek ve arkadaşlarıma iş imkanı sunmak için böyle bir iş yeri açmayı düşündüm. Benimle birlikte çalışan beş arkadaşım daha var. Bunun yanı sıra ilçede organizasyon açısından bir eksiklik olduğunu ve ihtiyaç duyulduğunu fark ettim. Doğum, düğün, sünnet, kına, doğum günü organizasyon hizmetleri vermeye başladık. Bu alanlardaki açığı gidermek adına iş yerimizi açtık. İlk açtığımız zamanlar çok fazla bilinmiyordu. Biraz yadırgayanlar da oldu ama şimdi bayanlarımız bunu benimsedi. Şükürler olsun talepler güzel. İşyerimizde kokulu taş, magnet çeşitleri yapıyoruz. Ahşap ve fleks malzemeler üzerine çalışıyoruz. Ayrıca bu işi yapmak isteyenlere malzeme temin ediyoruz. Bu işi öğrenmek isteyen bayanlarımıza yardımcı oluyoruz. Bunların yanı sıra ilçede de bir ilke imza attık. Düğün salonunu tutarak ilçede ilk defa kadınlar matinesi düzenledik. İkincisi için de büyük talep var. Nasip olursa ikincisini de yapacağız." dedi.