İbrahim Şişman'dan dönem değerlendirmesi

İbrahim Şişman'dan dönem değerlendirmesi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdi.Uygulanan projeler ve çalışmalar açısından değerlendirmede bulunan Şişman, "Bakanlığımız 2018-2019...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdi.

Uygulanan projeler ve çalışmalar açısından değerlendirmede bulunan Şişman, "Bakanlığımız 2018-2019 döneminde vizyon belgesini yayınladı. Vizyon belgemiz yayınlanır yayınlanmaz slayt haline dönüştürülerek tüm okullarda öğretmenlerimize ulaştırılarak hangi hedeflerin belirleneceği ve ilçemiz için hangi maddelerin daha önce uygulanabileceği konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalıştay sonucunda çıkan sonuçlarla bizde okul müdürlerimizle bir çalıştay yaptık. Oluşan raporumuzu il milli eğitim müdürlülüğüme sunduk." dedi.

Tekap projesinin güzel sonuçlarını almaya başladıklarını kaydeden Şişman, "Geçen sene uyguladığımız ve bu sene devam ettiğimiz Tekap projemiz, vizyon belgesine bire bir uydu. Hem eğitim hem de eğretim konusunu beraber aldığımız Tekap projesinde güzel sonuçlar elde ettik. Her öğrecimiz çok iyi şekilde kitap okuma alışkanlığını edinebilmeli. Kendine yetebilecek düzeyde temel matematiği öğrenmeli. Topum içerisinde saygılı ve temiz ahlaklı olmalı." şeklinde konuştu.

Her öğrencinin bir koçu var

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her konuda danışabileceği bir eğitim koçu bulunduğunu bildiren İbrahim Şişman, "Eğitim koçluğu projesini uyguladık. Her öğrencinin danışabileceği bir öğretmen görevlendirdik. Eğitim koçluğu projesinde öğretmenlerin öğrencilerimize bire bir danışmanlık yapmalarını sağladık. Bu öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her konuda oldu." ifadelerini kullandı.

İngilizce sorununu çözmek istiyoruz

İngilizce konusunda bir projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Şişman, şunları söyledi: "Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanımız öncülüğünde İngilizce kafe projesini hayata geçireceğiz. Eski düğün salonu bu proje kapsamında bize tahsis edilecek. Gerekli tadilatlar yapıldıktan sonra başlayacak olan proje ile İngilizce öğrenme ve konuşmada problemler yaşayan öğrencilerimizi bu projeye dahil edeceğiz. İlk olarak 35 öğrenci ile başlayacağız. Gönüllülük esasına dayanan, kafe şeklinde dizayn edilmiş, Türkçe konuşmanın yasak olduğu bu projede rehber olarak öğretmenler görev alacak. Öğrencilerimizin kendilerini rahatça ifade edebilecek şekilde İngilizce öğrenmelerini hedefliyoruz. İlçemiz için çok güzel bir çalışma olacak."

El becerileri kazandıracağız

Şişman, öğrencilerin el becerisi kazanmasına yönelik çalışmaları olduğunu dile getirerek, "Bu sene bir de bağımsız anaokulu açtık. Umduğumuzdan daha çok ve mutlu bir öğrenci mevcudu var. Okullarımıza ikinci dönem beceri atölyeleri açmayı düşünüyoruz. Çocuklarımıza bir el becerisi kazandırmayı, kendi oyuncağını yapabilmeyi öğretmek istiyoruz. Öğrencilerimize yönelik sosyal ve sportif kurslarımızda oldu. İkinci yarıda yüzme kursu verilecek." şeklinde konuştu.

Kat edilen mesafeyi ölçeceğiz

Birinci dönemin başında tüm sınıflara hazır bulmuşluk sınavı yaptıklarını ifade eden İbrahim Şişman, "Öğrencilerimizin eksik yönlerini tespit etmek için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Buna göre planlamalar yapıldı. Yıl sonunda da buna benzer bir sınav yapılarak öğrencilerimizin ne kadar mesafe kat ettiğini ölçeceğiz. Bu, öğretmenlerimizin öğrencilerini tanıması açısından oldukça önemli. Sene sonunda tüm okulların bulundukları kazanımlarını ve kat ettikleri mesafeyi kat edeceğiz. Velilerimizin büyük bir desteği var. Bu destek devam ettikçe bizde elimizden gelen her türlü gayreti sarf edeceğiz." dedi.