İç sulardaki bilinçsiz avlanma balık tezgahlarını vurdu

İç sulardaki bilinçsiz avlanma balık tezgahlarını vurdu
İnsanların olmazsa olmaz besin kaynaklarından birisi olan balıkta bilinçsiz avlanmadan ötürü tedarik sıkıntısı yaşanmaya başladı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ilçemizin esnaflarından Fatih Kula, şöyle konuştu:“Yasak...

İnsanların olmazsa olmaz besin kaynaklarından birisi olan balıkta bilinçsiz avlanmadan ötürü tedarik sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ilçemizin esnaflarından Fatih Kula, şöyle konuştu:

“Yasak olmasına rağmen, binlerce lira cezası olmasına rağmen kendini bilmez bazı avcılar, elektrikle şoklama yöntemiyle balık avlamaya devam ediyor. Yetkililerden ricamız göllere izinsiz giriş çıkış yapılmasını mutlaka önlemeleri.  Beyşehir levreği, turna bilinçsiz avlanmadan dolayı bu dönemde tezgahlarda yerini alamıyor. Beyşehir gölünden bu hafta sadece 12 kilo levrek geldi.”

Alabalık üretimiyle ilgili yem fiyatlarına zam geldiğine değinen Kula, “Üstüne bir de yem fiyatlarına zam geldi, yem ithal edildiği için torbası 330 liraya kadar dayandı. Son dönemde 30 liradan satılan alabalığın kilosu, 35 liraya kadar çıkacak. Vatandaş bu rakamları nasıl karşılasın. Maliyetler zaten fazla, bir de üstüne bu kendini bilmez avcılar yüzünden olan üründe heder oluyor. Devletimizin, yetkililerimizin bu insanlara bir dur demesi gerekiyor. Yakın zamanda biliyorsunuz iki kişi, avlanmaya çıktıkları vakit elektrikle şoklama yöntemiyle avlanacaz derken vefat etti. Hem kendi canlarından oldular, hem de balıklar telef oluyor, son derece yanlış ve tehlikeli bir yöntem. Ve üstüne zaten yasak. Bu saçmalığa bir son verilmesi gerekiyor, durum böyle devam ederse yakında yiyecek balık bulamayacağız.” şeklinde konuştu.