İcmaller askıya çıktı

İcmaller askıya çıktı
Sarayönü’nde 2020 Yılı Hububat, Mısır, Baklagil, Yem Bitkileri, Sertifikalı Tohum-Fidan kullanım desteklemelerine ait icmaller askıya çıktı.Dört desteklemenin aynı zamanda askıya çıkmasıyla birlikte çiftçiler için kontrol...

Sarayönü’nde 2020 Yılı Hububat, Mısır, Baklagil, Yem Bitkileri, Sertifikalı Tohum-Fidan kullanım desteklemelerine ait icmaller askıya çıktı.

Dört desteklemenin aynı zamanda askıya çıkmasıyla birlikte çiftçiler için kontrol süresi de başladı. Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sitesinden de yayınlanan icmaller için çiftçiler ilçe müdürlüğüne gitmeden internetten bilgilerini kontrol edebilecek.

Sertifikalı tohum kullanım desteklemesi kapsamında 1045 çiftçinin 135 bin 769,214 dekar alanda kullandığı tohumluk için 2 milyon 826 bin 838,49 lira ödeme yapılacak.

Yem bitkileri desteklemesi kapsamında ise 206 çiftçiye 9 bin 760,063 dekar alanda üretim için 899 bin 033,24    lira destek ödemesi yapılacak.

Hububat, baklagil, dane mısır fark ödemeleri desteği kapsamında ise 1046 çiftçinin 36. Milyon 192 bin 949,007 kilo desteğe tabi üretim miktarına 5 milyon 070 bin 300,95 lira destek ödemesi yapılacak.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, “Sistemden alınan ve her mahalle için destekleme hak edişlerine esas teşkil edecek çiftçi detayındaki icmaller askıya çıkartılmıştır. Çiftçilerimizin öncelikle askı belgelerinde isimlerinin bulunup bulunmadığını (Baba Adı, Doğum tarihi, T.C. kimlik/Vergi numaraları), Ürün Grubu, Desteğe Tabi Üretim Alanı (da), Satış Miktarı (kg) ve toplam destekleme miktarları ile ilgili bilgilerinin kontrol etmeleri gerekmektedir. Maddi hatalara ilişkin olarak yazılı itirazlar askıda kalma süresi zarfında İlçe Müdürlüğümüze yapılacaktır. İtiraz olmadığı takdirde icmaller kesinlik kazanacaktır. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için askı cetvellerini mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek olup, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ve herhangi bir hak doğurmayacaktır.” dedi.