İçme suyunda kademe ve indirim dönemi başladı

İçme suyunda kademe ve indirim dönemi başladı
Sarayönü’nde Koski tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde içme suyu için kademe uygulamasını hayata geçirdi. İçme suyunda belli bir kademe aşıldıktan sonra suyun birim fiyatında artış yapılarak faturalandırma gerçekleştirilecek....

Sarayönü’nde Koski tarafından ilçe merkezinde ve mahallelerde içme suyu için kademe uygulamasını hayata geçirdi. İçme suyunda belli bir kademe aşıldıktan sonra suyun birim fiyatında artış yapılarak faturalandırma gerçekleştirilecek. Bu uygulama ile su tüketiminde tasarruf sağlanması amaçlanıyor. 6 ve üzeri nüfusa sahip haneler için bu kademeler biraz daha esnetilirken, su borcunu yıllık peşin yatıranlara da yüzde 10 indirim yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü de, su fiyatlarında düzenlemeye gitti. Aylık fiyat güncellemesini kaldırarak, 1 Ocak 2020 itibariyle yılda bir kez güncelleme yapma kararı alan KOSKİ Genel Kurulu, atık su bedeli dahil su fiyatlarını belirledi.

Koski, bunun yanı sıra içme suyu kullanımına kademe uygulaması getirdi. Bundan sonra belli kademeleri aşan abonelere belirlenen fiyatlar üzerinden suyu daha pahalı kullanacak.

İlçe merkezindeki aboneler 15 metreküpe kadar metreküp başına 2,59 lira ödeyecek. 16-50 metreküp arasındaki kullanımlar ise 4,45 liradan fiyatlandıracak. 51 metreküp üzeri kullanımlar da 6,30 lira üzerinden fiyatlandırılacak.

Eski köy olan mahallelerde 0-25 metreküp su kullanımı 1,19 lira üzerinden fiyatlandırılacak. 26-50 metreküp 2,13 liradan fiyatlandırılacak. 51 metreküp üzeri ise 3,98 liradan fiyatlandırılacak. Eski belde olan mahallelerde ise belde belediyeliği döneminde belirlenen su fiyatları üzerinden işlem yapıldığı için bu mahallelerde tarifeler farklılık gösteriyor.

Ladik mahallesinde 0-25 metreküp 2,15 liradan, 26-50 metreküp 3,08 liradan, 51 metreküp üzeri 4,93 liradan fiyatlandırılacak.

6 ve üzeri nüfusa sahip aileler, KOSKİ’ye başvurmaları halinde 15 metreküp olan ilk kademeyi 20 metreküpe çıkarabilecek. Bir önceki yıl kullandığı kadar suyu ocak ayı sonuna kadar peşin ödeme ile satın alan abonelere KOSKİ tarafından yüzde 10 indirim yapılacak.