İflas eden şirket sayısında rekor! Konya detayı dikkat çekti

İflas eden şirket sayısında rekor! Konya detayı dikkat çekti
Türkiye’de son bir ayda iflas eden şirket sayısındaki artış dikkat çekiyor. Peki bu şirketler ekonomik zorluklara karşı neden direnemiyor, neden iflas ediyor? İşte aralarında Konyalı ünlü firmanın da bulunduğu iflas bayrağını çeken o şirketler…

Yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar vatandaşların belini bükerken, büyük şirketler de birer birer kötü giden ekonomiye yeniliyor. Son bir ayda iflas eden şirket sayısının rekor düzeye ulaştığı bildirildi.

Yıllardır ticarette büyük başarılar yakalayarak isminden söz ettiren Türk şirketleri, ekonomik zorluklar altında ezilerek ticari faaliyetlerini sonlandırmaya başladı. Türkiye genelinde iflasını ilan eden şirketlerin sayısında mart ayında artış gözlendi.

Gıda ve inşaat firmalarının öne çıktığı iflas eden şirketler arasında Konya detayı dikkat çekti.

İşte iflasını ilan eden o şirketler...

BEĞENDİK- KAYSERİ
Beğendik mağazaları, Türkiye'nin köklü market zincirlerinden biridir. İlk olarak temeli 1980'lerde Kayseri'de atılmıştır. 1993 yılında hızla büyüyerek zincir market olmuş, sonrasında İstanbul pazarına girmiş ancak 2002'de pazardan çekilmiştir. Daha sonra ekonomik zorluklarla karşılaşarak konkordato talep etmiş ve iflasını açıkladı.

TİREBOLU 42- GİRESUN
1992 yılında Giresun'un Tirebolu ilçesinde kurulan Tirebolu 42 Çay Şirketi, kaliteli ürünleriyle tanınan önde gelen çay firmalarından biridir. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanan nakit akışı sıkıntıları, şirketin konkordato talebinde bulunmasına ve sonrasında iflas etmesine yol açtı.

TAHAM İNŞAAT- BURSA
1992 yılında Bursa'da kurulan ve 33 yıllık deneyime sahip olan şirket, uluslararası faaliyetler göstermesine rağmen maddi sıkıntılar nedeniyle konkordato talep etmiş ve iflas kararı alınmıştır. Bu durum birçok inşaatın yarıda kalmasına sebep oldu.

ÇINAR KONSERVE- BURSA
Bursa'da 1968 yılında kurulan köklü bir şirket, kuruluşundan bu yana çeşitli ürünleriyle tanınmış ve adından sıkça söz ettirmiştir; ancak ekonomik zorluklar nedeniyle mahkemeye başvurarak iflas etti.

SEL SÜT-KONYA
Konya'da süt ve süt ürünleri üretimi yapan Sel Süt, maddi zorluklar nedeniyle borçlarını ödeyemedi ve konkordato talebinde bulundu; talep mahkeme tarafından kabul edilerek şirketin iflasına karar verildi.

TAMTAD KONSERVE-İZMİR
İzmir'de 1958 yılında Mesut Yavgun tarafından kurulan şirket, sadece sebze konserveleri üreterek başladığı faaliyetlerinde, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato talep etmiş ve iflasını ilan etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ