İHH bürosu açıldı

İHH bürosu açıldı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Sarayönü bürosu açıldı. Sarayönü Merkez Çarşı Camii arkasında açılan İHH bürosunun açılışına Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcısı...

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Sarayönü bürosu açıldı. Sarayönü Merkez Çarşı Camii arkasında açılan İHH bürosunun açılışına Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, iş adamı Mehmet Çelik ve İHH Sarayönü gönüllüleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, çok mutlu olduğunu dile getirdi. Yıllar içerisinde önemli bir yol kat ettiklerini anlatan Uysal, yaptığı açıklamada, "Vakfın ilk günlerini hatırlıyorum, elimizde sadece bir ajandamız vardı. Ama Allah nasip etti bugün 140’tan fazla ülkede okullarımız var hastanelerimiz, su kuyularımız var. Allah’a şükürler olsun. Dünyada 500’den fazla dernek oluştu. Beraber çalıştığımız ise çok daha fazla derneğimiz var. Aliya İzzet Begoviç’in dediği gibi Bosna’daki zaferin kazanılmasında sivil toplum kuruluşlarının etkisi çok büyük."

İHH olarak dünyada 50 bin yetime baktıklarını aktaran Uysal, dünyada resmi olarak 210 milyon yetim bulunduğunu, bu sayının 400 milyon civarında olduğunu tahmin ettiklerini belirterek "Kayıtlara göre 1998-2007 yılları arasında bir milyon çocuğun organları satılmış. Müslümanız, sorumluluk sahibiyiz, bu çocuklardan sorumluyuz. Müslümanız, yeryüzünün halifesiyiz, bir dakika bile boş vaktimiz yok. Bir ilçede bir yetimin gözyaşı varsa bundan herkes sorumludur. Sizleri Allah'a emanet ediyorum." diye konuştu.

Etiketler :