İHH’dan en güzel bayram hediyesi

İHH’dan en güzel bayram hediyesi
Sarayönü’nden “mazlum coğrafyalara” yardım kampanyası kapsamında Ramazan ayı içerisinde 3 Tır 75 ton soğan – patates ve 1 Tır 25 ton un Suriye’ye gönderildi.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği Sarayönü...

Sarayönü’nden “mazlum coğrafyalara” yardım kampanyası kapsamında Ramazan ayı içerisinde 3 Tır 75 ton soğan – patates ve 1 Tır 25 ton un Suriye’ye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği Sarayönü şubesi tarafından, “mazlum coğrafyalara” kampanyası kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere son olarak 25 ton un yüklü tır yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönü temsilcisi Mustafa Salman Öztürkçü, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların Suriye’deki yetim ve mazlum ailelerin sofrasına aş olacağını ifade edip katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Mazlumlar üzerindeki zulümlerin bitmediğini belirten Öztürkçü, “Zulme karşı direnen müslüman kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır.

İHH İnsanî Yardım Vakfı Konya Şubesi olarak hamilik ettiğimiz yetim sayısı 9 bin olmuş bulunuyor. Bizler yardımsever halkımızın destekleriyle, Suriye’deki mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz.

Sadece Suriye’de değil Türkiye’den, Filistin'e, Arakan’dan, Yemen’e ve ümmet coğrafyasında bulunan tüm mazlum ve mağdur ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Umut olmaya çalışıyoruz.

Bu Ramazan ayı içerisinde 7 bin 230 kumanya, 40 bin çocuk paketi, 3 bin 180 yetimlere bayramlık 600 dağıttık. 10 bin 551 yetimi düzenli olarak desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Öztürkçü; İHH kadın kollarında görevli bayanların organizesi ile Sarayönü’nde de ihtiyaç sahibi  ve parçalanmış aileler için yardımların devam ettiğini sözlerine ekleyerek; “Sarayönü’nde  ihtiyaç sahibi ailemizin 104 çocuğunu giydirdik, 80 gıda paketi dağıttık, 500 Ramazan çocuk paketi dağıttık. Bu mutluluğa vesile olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.