İHL inşaatı tamamlanıyor

İHL inşaatı tamamlanıyor
Sarayönü İmam Hatip Lisesi ve Mezunları Derneği (SARİMDER) tarafından Saraç Mahallesi’ndeki İlim Yayma Vakfı’na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip...

Sarayönü İmam Hatip Lisesi ve Mezunları Derneği (SARİMDER) tarafından Saraç Mahallesi’ndeki İlim Yayma Vakfı’na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı tamamlanıyor. Okulda gelecek yıl eğitim öğretim faaliyetlerinin başlaması planlanıyor.

Kız Yurdu, Konferans Salonu ve Spor Salonu ile birlikte 12 milyon Türk lirasına mal olmasını beklenen külliyenin, okul bölümüne 5 milyon harcanarak şimdiye kadar 99'luk bölümü tamamlandı. 34 aydır devam eden inşaatta, dersliklerin eğitime hazır hale gelebilmesi için sadece bina içi boyası, aydınlatmalar ve küçük rötuşlar kaldı.

Sarayönü İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensupları Dernek Başkanı Ahmet Turan, dernek yönetimi olarak Allah’ın rızasını ve takdirini kazanmak için toplanan yardımlar ve hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan okulun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Okulun iskan ruhsatının alındığını açıklayan Turan, yaptığı açıklamada, "binanın Milli Eğitim Bakanlığı'na devri için çalışmaları başlattık. Mart ayı içerisinde tahsis gerçekleşmiş olur. 2018-2019 eğitim öğretim yılında inşallah okulumuzda eğitim faaliyetleri başlayacak." dedi.

Fen ve sosyal bilimler gelecek

Turan, okul bünyesinde kız imam hatip ortaokulu ve kız imam hatip lisesi olmak üzere iki okul açılacağını, bunun yanı sıra üçüncü bir okul için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "İlçemize Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi kazandırmak için çalışıyoruz. Vali bey bu konuda bize söz vermişti. Siyasilerimizden de bu konuda destek istiyoruz. Okulumuzun isim çalışmaları dernek yönetim kurulu bünyesinde devam ediyoruz. Okulumuza bugüne kadar en çok yardımda bulunan hayırseverimizin adını, onun da izni olması durumunda vermeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

400 bin borç kaldı

Bugüne kadar büyük küçük her türlü yardımda bulunan hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Turan, şunları söyledi: Bugüne kadar bize 600 kişinin yardımı olmuş. 7'den 70'e yardım eden herkese teşekkür ederiz. Şu anda okulumuz bitmek üzere. Sarayönü Belediyemiz de okulumuzun duvarlarını ve peyzajını yaptırıyor. Bu noktada Sarayönü Belediye Başkanımız Nafiz Solak beye de çok teşekkür ediyoruz. 400 bin TL civarında bir borcumuz kaldı. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın son bir yardımını bekliyoruz."