İki mahallede muhtar değişti

İki mahallede muhtar değişti
Sarayönü'nde 31 mart yerel seçimlerinin önemli bir bölümünü oluşturan muhtarlık seçimlerinde iki mahallede muhtarlık el değiştirdi.Seçimlerin ardından Yenicekaya ve İnli mahallesi için yapılan itirazların değerlendirilmesinin...

Sarayönü'nde 31 mart yerel seçimlerinin önemli bir bölümünü oluşturan muhtarlık seçimlerinde iki mahallede muhtarlık el değiştirdi.

Seçimlerin ardından Yenicekaya ve İnli mahallesi için yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından muhtarlıklar el değiştirdi. Yenicekaya mahallesinde seçimi 146 oyla Hacı Veli İlhan kazanırken, itirazın ardından sicil kaydı dolayısıyla İlhan'ın muhtarlık görevini yürütemeyeceğine karar verildi.

Yine İnli mahallesinde seçimi 101 oyla Hüseyin Küçükaslan kazanırken, itirazın ardından sicil kaydı dolayısıyla Küçükaslan'ın muhtarlık görevini yürütemeyeceğine karar verildi. İl seçim kurulunun ilçe seçim kurulu tarafından alınan kararı onamasının ardından Yenicekaya mahallesinde muhtarlık sandıktan ikinci çıkan Halil Bayram'a verildi. İnli mahallesinde ise yeni muhtar, sandıktan ikinci çıkan mevcut muhtar Kamil Akmaz oldu. Halil Bayram ve Kamil Akmaz, haftanın son gününde mazbatalarını alarak görevlerine başladı.