İki önemli yatırım için 12 milyonluk ek bütçe

İki önemli yatırım için 12 milyonluk ek bütçe
Sarayönü Belediyesi’nin Haziran meclisi, perşembe günü bir araya gelerek toplantısını gerçekleştirdi.Üç gündemle toplanan belediye meclisine Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın yanı sıra meclis üyeleri katılım...

Sarayönü Belediyesi’nin Haziran meclisi, perşembe günü bir araya gelerek toplantısını gerçekleştirdi.

Üç gündemle toplanan belediye meclisine Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın yanı sıra meclis üyeleri katılım gösterdi.

Gündemin ilk maddesinde Kurşunlu mahallesindeki iki parselin imar değişikliği konusu görüşüldü. Konunun imar komisyonuna sevk edilmesine karar verildi.

Gündemin ikinci maddesinde taş ocağı konusu görüşüldü. Büyükzengi mahallesinde bulunan taş ocağının çalışılan mevcut sınırlarının daralması ve verimsizleşmesinden dolayı alt yapı ve kilitli parke taşı imalatı ihtiyaçlarına karşılık verecek yeni bir ocağın aranması ya da devrinin alınması hususunda belediye başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin son maddesinde Sarayönü için büyük önem taşıyan iki proje için bütçe artışına gidilmesi konusu görüşüldü. 2021 yılında yapılması planlanan Arasta Sarayönü Projesi için 7 milyon 150 bin lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlıuğı’nın borçlanma yazısı ile yapılması planlanan Güneş Enerjisi Santrali için 4 milyon 850 bin lira olmak üzere 12 milyon liralık ek ödenek talebi oluştu. 2021 yılı ek bütçesi meclis tarafından detaylı şekilde görüşülmesi için plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.