İkinci geleneksel at yarışları düzenlendi

İkinci geleneksel at yarışları düzenlendi
Sarayönü'nde 80'li yıllarda düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan at yarışı geleneğini 30 yıl sonra yeniden dirilten Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, bu yıl ikinci geleneksel at yarışlarını düzenledi. Geçen yıl...

Sarayönü'nde 80'li yıllarda düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan at yarışı geleneğini 30 yıl sonra yeniden dirilten Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, bu yıl ikinci geleneksel at yarışlarını düzenledi. Geçen yıl kurulan Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından, organize edilen Sarayönü 2. Geleneksel Mahalli At Yarışları'na Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça ana sponsor oldu. At yarışları 4 kategori şeklinde düzenlendi. Yarışlara Türkiye'nin dört bir tarafından gelen İngiliz ve Arap atları katıldı. Toplam 13 atın katıldığı yarışlarda derece yapan atların sahiplerine ödül verildi. Yarışı takip edenler arasında Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem yer aldı.

Derece yapanlara para ödülü

İlk olarak A Kategorisi Safkan Arap Atları yarışı gerçekleştirildi. 2 bin 200 metrelik koşuda Sarayönü'nden Ömer Fatih Karça'nın atı Akkurt birinci, Konya'dan Utku Aygün'ün atı Galgıç ikinci oldu. Birinciye 2 bin, ikinciye 800 lira para ödülü verildi.

İkinci koşu, A Grubu Safkan İngiliz Atları kategorisinde koşuldu. Yarış sonunda Konya'dan Utku Aygün'ün atı Muhtarınoğlu birinci, Sarayönü'nden Berat Vural'ın atı Orfeus ikinci oldu. Dereceye giren atların sahiplerine verilen para ödülü, ilk koşu ile aynı oldu.

Üçüncü olarak B Grubu Safkan Arap atları mücadele etti. Çeşmelisebil'den Ahmet Ateş'in atlarından Pörfek Yıldır birinci, Skritsea ikinci oldu. Birinci ata 1200 lira, ikinci ata 500 lira ödül verildi.

Son olarak düzenlenen B Grubu Safkan İngiliz Ataları Koşusu'nda ise 2 bin 200 metrede mücadele edildi. Konya'dan Utku Aygün'ün atı Haşim Ağa birinci, Ali Osman Turan'ın atı Brev Grey ikinci, Ahmet Parlak'ın atı Numarasento üçüncü oldu. Birinci ata 1200 lira, ikinci ata 500 lira, üçüncü ata 250 lira ödül verildi.

İlçe tanıtımına katkı sağlıyoruz

Yarışın ardından Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından yapılan açıklamada, "eski geleneğimizi yeniden canlandırdığımız için çok mutluyuz. Bu yolda çok büyük katkısı olan Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a teşekkür ederiz. Yarışlarımızın büyük ilgi görmesi ve geniş katılımlı olması bizi çok sevindirdi. Halkımızın ilgisi de yoğun oldu. Gelecek yıl çok daha güzel, kapsamlı ve profesyonel bir mahalli yarış düzenleyeceğiz. Bizim amacımız bu geleneği yeniden canlandırmak ve Sarayönü'nü tanıtmaktı. Amacımıza ulaştığımıza da inanıyoruz" sözlerine yer verildi.

xxxx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.