İlaçlama çalışmaları yetersiz mi kalıyor?

İlaçlama çalışmaları yetersiz mi kalıyor?
Sarayönü'nde geçtiğimiz yıl düzenli bir ilaçlama çalışması ile sinek ve sivrisinekten uzak bir yaz mevsimi geçiren Sarayönülülerin, bu yıl ilaçlama yapılmasına rağmen sineklerden şikayet ettikleri gözleniyor.İlçenin belirli...

Sarayönü'nde geçtiğimiz yıl düzenli bir ilaçlama çalışması ile sinek ve sivrisinekten uzak bir yaz mevsimi geçiren Sarayönülülerin, bu yıl ilaçlama yapılmasına rağmen sineklerden şikayet ettikleri gözleniyor.

İlçenin belirli bölgelerinde ilaçlama araçları ile sinek ve haşerelerle mücadele etmeye çalışılırken, vatandaşlar ilaçlamanın yetersiz kaldığını ifade ediyorlar. Sıcakların etkili olduğu Sarayönü'nde evlerinde oturamayıp, teras ve balkonlarda zaman geçiren Sarayönülü vatandaşlar, en çok sineklerin verdiği rahatsızlıktan dert yanıyorlar. Sıcak yaz gecelerinde evlerinde oturamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden ilaçlama çalışmalarının daha etkili yapılmasını talep ediyorlar.

Sinek ve haşere ile mücadelede ilaçlama etkili bir yöntem olarak kullanılırken, yerleşim yerlerindeki çöp konteynırlarını kullanan vatandaşların da çöplerin etrafa atılmaması noktasında da dikkatli olması gerekiyor.