İlçe Müftülüğü Sarayönü’nde kurban bağış standı açtı

İlçe Müftülüğü Sarayönü’nde kurban bağış standı açtı
Sarayönü İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında ilçe merkezi Çarşı Camii ve Ladik Mahallesi Paşa meydanı Camii önünde Kurban Bağış Stantları kuruldu.

Sarayönü’nde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, “İyiliklerimiz hayat bulsun” sloganıyla vatandaşların kurban bağışlarını rahatlıkla yapabilmeleri amacıyla Sarayönü Merkez Çarşı Camii ve Ladik Paşa Meydanı Camii önüne kurban bağış standı açtı.

lce-muftulugu-sarayonunde-kurban-bagis-standi-acti-1.jpg

Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, “Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile ‘İyiliklerimiz hayat bulsun’ sloganıyla kurban bağış kampanyasını başlattık. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliği içerisinde dini esaslara uygun, güven ve emanet bilinci ile hareket ederek dünyanın dört bir yanında kurban sevincini kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz.” diye konuştu.

lce-muftulugu-sarayonunde-kurban-bagis-standi-acti-2.jpg

Yazar, şöyle devam etti:

“Kurmuş olduğumuz profesyonel ve teknolojik alt yapı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip ediyor, vekâletle kurban organizasyonunun tüm süreçlerini bizzat gönüllü ve görevlilerimiz nezaretinde yürütüyor, Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, insanlıkla yaşıt olan kurban ibadetinin, Nebevi sünnete uygun olarak dini esaslara göre şeffaf bir şekilde eda edilmesini ve sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamak, muhtaçlara bir nebzede olsa yardım etmektir.

Kurban Bağışlarınızı İlçe Müftülüğümüze veya Ladik Paşa Meydanı Camii ve Sarayönü Çarşı Camii önü kurban bağış stantlarına yapabilirsiniz. 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedeli yurt içi 11 bin 750 TL, yurt dışı 4 bin 750 TL olarak belirlendi. Kurulan bağış stantlarımıza gelemeyen vatandaşlarımız, ww.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrimiçi/online bağış yapabilecekler. Mobil bağış uygulamalarından da kurban vekaletleri verilebilecek.”