İlçe Tarım’da afet desteği yoğunluğu

İlçe Tarım’da afet desteği yoğunluğu
Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu kararı ile doğal afetlerden etkilenen çiftçilere verilecek nakdi destek başvuruları nedeniyle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yoğun bir hafta yaşandı.Karar doğrultusunda Karatepe, Gözlü,...

Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu kararı ile doğal afetlerden etkilenen çiftçilere verilecek nakdi destek başvuruları nedeniyle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yoğun bir hafta yaşandı.

Karar doğrultusunda Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil, Kadıoğlu, Karabıyık, Boyalı mahallelerinde tarlasında kuraklık ve dolu gibi doğal afetlerden etkilenerek zarar gören çiftçilere yapılacak nakdi yardımlar için ilk hafta bin 200 çiftçi başvuruda bulundu. Başvuruların bu hafta sonuna kadar 2 bine ulaşması bekleniyor

Konya'ya bağlı 23 ilçede 2019 yılı Nisan, Mayıs, Haziran aylarında meydana gelen dolu, sel, su baskını, kuraklık afetleri nedeniyle oluşan tarım ve hayvancılık zararlarının karşılanabilmesi için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ödenek tahsis edilmişti. Ödeneğin kullanılması maksadıyla Sarayönü'nde de 2019 yılı içinde meydana gelen tabi afetler nedeniyle afetlerden zarar gören çiftçilere dilekçe ile müracaat etmeleri halinde gelen ödenek doğrultusunda yardım yapılacak.

Değerlendirmelerde ilçe hasar tespit komisyonu, ödemelerle ilgili konularda yapılacak düzenlemeler ise il hasar tespit komisyonu görevli olacak.

Destekten yararlanmak isteyen bölge çiftçileri 6 Eylül'e kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuru yapabilecek.