İlçe tarımdan dolu zararı uyarısı

İlçe tarımdan dolu zararı uyarısı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde ilçede etkili olan dolu yağışı ile ilgili olarak oluşacak zarara karşı çiftçileri uyardı.Dolu yağışının ardından bazı bölgelerde incelemelerde bulunan...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde ilçede etkili olan dolu yağışı ile ilgili olarak oluşacak zarara karşı çiftçileri uyardı.

Dolu yağışının ardından bazı bölgelerde incelemelerde bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yer yer dolu zararı ile karşılaşıldığını bildirdi. Tespit edilen zararlar kayıt altına alınırken, çiftçilerin arazilerini dolu zararına karşı kontrol etmeleri istendi.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, "çevre ilçelerde büyük zararlara neden olan dolu yağışı ilçemizde de yer yer etkili oldu. Bizim tüm ilçe arazisini kontrol edebilmemiz mümkün değil. Çiftçilerimizin duyarlı olarak arazilerini kontrol etmelerini istiyoruz. Tarlalarını inceleyen çiftçilerimizin herhangi bir dolu zararı ile karşılaşmaları durumunda durumu bize bildirmeleri gerekiyor. Meydana gelen zararın kayıt altına alınmaması durumunda borç erteleme ve buna benzer desteklerden çiftçilerimiz faydalanamaz." dedi.