İlçede 34 öğretmen geldi

İlçede 34 öğretmen geldi
Sarayönü'ne isteğe bağlı atamalar ve zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında 34 öğretmen atandı. Bu karşılık olarak ilçeden 4 öğretmenin tayini başka bir ile çıktı. İlçemize atanan öğretmenlerin branş öğretmenleri...

Sarayönü'ne isteğe bağlı atamalar ve zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında 34 öğretmen atandı. Bu karşılık olarak ilçeden 4 öğretmenin tayini başka bir ile çıktı. İlçemize atanan öğretmenlerin branş öğretmenleri olması sevindirici olarak karşılanırken, bu öğretmenlerden 10 tanesinin matematik öğretmeni olmasının ilçeye olumlu etki sağlaması ümit ediliyor.

Sarayönü’nde zorunlu çalışma yükümlülüğü ve isteğe bağlı atama kapsamında il dışı yapılan tayinlerde ilçeden 4 öğretmen ayrılırken, yerine 34 öğretmen geldi.

2019 yılı yaz dönemi zorunlu çalışma yükümlülüğü ve isteğe bağlı il dışı yapılan tayinlerde Sarayönü’nden 4 öğretmen ayrıldı.

Giden öğretmenlerin yerine ise 34 yeni öğretmen geldi. Gelen öğretmenleri branşları şu şekilde oldu: Beden Eğitimi 4, Sınıf Öğretmeni 2, Kimya 1, İngilizce 8, İlköğretim Matematik 6, Türkçe 3, Lise Matematik 4, Görsel Sanatlar 1, Türk Dili ve Edebiyatı 3, Metal Tekonolojisi 1, Rehberlik 1.

Atanan öğretmenlerden 10'unun Matematik öğretmeni olmasının, ilçede matematik dersinde öğrencilerin yaşadığı başarısızlığı olumlu yönde etkilemesi ümit ediliyor.

Bu atamaların ardından Ağustos ayında ilk atamalar gerçekleştirilecek. Sarayönü ilk atamaya açık bulunurken, geçtiğimiz yıllarda ilk atamada öncelik doğu illerinde olduğu için ilçemizde ilk atamadan gelen öğretmen olmamıştı. Bu yıl Sarayönü’nün ilk atama tercihlerine açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmadı.