İlçenin öğretmen sayısı arttı

İlçenin öğretmen sayısı arttı
Sarayönü'nde zorunlu çalışma yükümlülüğü ve normal atama kapsamında il içi ve il dışından yapılan tayinlerde ilçeden 7 öğretmen ayrılırken, yerine 33 öğretmen geldi.2018 yılı yaz dönemi zorunlu çalışma yükümlülüğü...

Sarayönü'nde zorunlu çalışma yükümlülüğü ve normal atama kapsamında il içi ve il dışından yapılan tayinlerde ilçeden 7 öğretmen ayrılırken, yerine 33 öğretmen geldi.

2018 yılı yaz dönemi zorunlu çalışma yükümlülüğü ve normal atama kapsamında il içi ve il dışından yapılan tayinlerde Sarayönü'nden 7 öğretmen ayrıldı. Ayrılan öğretmenlerin branşları ise şu şekilde: Tarih 1, Rehberlik 2, Sınıf öğretmeni 1, Arapça 1, İngilizce 2.

Giden öğretmenlerin yerine ise 33 yeni öğretmen geldi. Gelen öğretmenleri branşları şu şekilde oldu: Beden Eğitimi 5, Bilişim Teknolojileri 1, Biyoloji 2, Coğrafya 1, Fen Bilimleri 1, Fizik 1, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri 2, İlköğretim Matematik 4, İngilizce 3, Lise Matematik 4, Özel Eğitim 1, Teknoloji Tasarımı 1, Türk Dili ve Edebiyatı 6, Türkçe 1.

Atanan öğretmenlerden 8'inin Matematik öğretmeni olmasının, ilçede matematik dersinde öğrencilerin yaşadığı başarısızlığı olumlu yönde etkilemesi ümit ediliyor. Öte yandan rehberlik öğretmeni konusunda sıkıntı yaşanan ilde 2 rehberlik öğretmeninin gitmesi olumsuzluk yarattı.

Bu atamaların ardından Ağustos ayında ilk atamalar gerçekleştirilecek. Sarayönü ilk atamaya açık bulunurken, geçtiğimiz yıllarda ilk atamada öncelik doğu illerinde olduğu için ilçemizde ilk atamadan gelen öğretmen olmamıştı. Bu yıl Sarayönü'nün ilk atama tercihlerine açılıp açılmayacağı henüz netlik kazanmadı.