İlçeye çiçek alışkanlığı kazandırdı

İlçeye çiçek alışkanlığı kazandırdı
Sarayönü'nde Elemeği Hobi Tasarım ve Çiçek olarak faaliyet gösteren Hatice Atmaca, ilçede ihtiyaç durulan çiçekçilik sektöründe büyük bir boşluğu kapattı.Sektöre hobi tasarımı ve hediyelik eşya olarak giriş yaptıklarını...

Sarayönü'nde Elemeği Hobi Tasarım ve Çiçek olarak faaliyet gösteren Hatice Atmaca, ilçede ihtiyaç durulan çiçekçilik sektöründe büyük bir boşluğu kapattı.

Sektöre hobi tasarımı ve hediyelik eşya olarak giriş yaptıklarını anlatan işletmeci Hatice Atmaca, "yakın bir sektör olduğu gibi özel günlerde çiçek sormaya başladılar. Çiçek talebi artınca biz de çiçekçiliğe de yönelmeye başladık. İlk zamanlarda hazır buket şeklinde Konya'dan hazır getirtiyorduk. Zamanla talep daha da artınca kendim canlı çiçek getirip buketi burada müşterilerin isteğine göre yapmaya başladım." dedi.

Gelen taleplerden buket çiçek konusunda ilçede ciddi bir açık olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Atmaca, "Buket çiçek kültürü ilçemizde bir hayli gelişti. Sevililer gününde burada 180 adet gül sattım. Bunun yanında saksı çiçeği de getirmeye başladık. Bayanlar olsun, erkekler olsun bize gelerek bu anlayışı ilçeye yerleştirdiğimiz için teşekkür ediyorlar. Bayanlarımız çok mutlu oluyor. Sadece özel günlerde değil normal günlerde de buket çiçeğe ilgi var. Daha önce insanlar çiçek alabilmek için Konya'ya gidiyorlardı. Artık buradan kolayca ulaşabiliyorlar. Açışlara, tebriklere ve kutlamalara çiçek gönderme konusunda da talepleri yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.