İlçeye yeni akaryakıt istasyonu

İlçeye yeni akaryakıt istasyonu
Sarayönü'nde pazar yerinin yanında bulunan eski TMO lojmanlarının olduğu yere yeni bir akaryakıt istasyonu kurulacak. Arsa üzerinde bulunan eski lojman ve kreş yıkılarak yapılaşmaya uygun hale getirildi.Sarayönü Belediyesi tarafından...

Sarayönü'nde pazar yerinin yanında bulunan eski TMO lojmanlarının olduğu yere yeni bir akaryakıt istasyonu kurulacak. Arsa üzerinde bulunan eski lojman ve kreş yıkılarak yapılaşmaya uygun hale getirildi.

Sarayönü Belediyesi tarafından daha önde Toprak Mahsulleri Ofisi'nden içerisindeki lojmanlarla birlikte alınan 2 bin 600 metrekare arsaya akaryakıt istasyonu yapılacak. Daha önce mevcut arsa Sarayönü Belediyesi tarafından yapılan imar değişikliği ile resmi tesis alanından akaryakıt ve LPG satış istasyonu alanına çevrilmişti. Sarayönü Belediyesi, daha sonra arsayı akaryakıt istasyonu yapılması şartı ile ihaleye çıkardı. Arsa yapılan ihalede 800 bin liralık bedel ile Yiğitcan Lojistik Akaryakıt Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret şirketine satıldı. Tapu devrinin ardından yer teslimi firmaya gerçekleştirildi. Yer teslimi ile birlikte arsa içerisinde bulunan yapılar, Sarayönü Belediyesinin iş makineleri ile yıkılara temizlendi.

Yakın zamanda yapımına başlanacak olan akaryakıt istasyonunun içerisinde ticari alanlarında bulunduğu önemli bir tesis olacağı öğrenildi. Taşınmazın ilçe girişinde ve pazar yerinin yanında bulunması, bölgeye ticari bir hareketlilik kazandıracak.