Ilgın Şeker ortada kaldı!

Ilgın Şeker ortada kaldı!
Erbakan'ın fabrikası olarak bilinen ve verimlilikte Türkiye'nin sayılı şeker fabrikalarından olan Ilgın Şeker Fabrikası ortada kaldı!Geçtiğimiz Nisan ayında ihalesi yapılan, Mayıs ayında da Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından...

Erbakan'ın fabrikası olarak bilinen ve verimlilikte Türkiye'nin sayılı şeker fabrikalarından olan Ilgın Şeker Fabrikası ortada kaldı!

Geçtiğimiz Nisan ayında ihalesi yapılan, Mayıs ayında da Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından satış ihalesi onaylanan Ilgın Şeker Fabrikası, 3.5 ay geçmesine rağmen hala alıcı firmaya devredilmedi. 2018-2019 kampanya dönemine 15-20 gün kalmasına rağmen fabrikanın alıcı firmaya devredilmemesi üretimi de tehlikeye soktu.

Fabrika çalışanları başta olmak üzere pancar üreticisinde endişeli bir bekleyiş hakim.

 

ALTEKS TEKSTİL 193 MİLYON LİRAYI ÖDEYEMEDİ!

Fabrikayı alan Alteks Tekstil, bir iddiaya göre ilk etapta ödemesi gereken yaklaşık 193 milyon lirayı ödeyemedi. Alteks'in döviz kurunun yükselmesi ile birlikte zora girdiği ifade ediliyor. Bir diğer iddiaya göre de Alteks, parayı ödemek için hükümetten süre istedi. Zaman kazanma adına Alteks, araya Kurban Bayramı tatilini de soktu.

Diğer yandan Alteks'in, bayram dönüşü fabrikayı devralacağı da iddia ediliyor. Ancak 2018-2019 kampanya dönemine 15-20 gün kalmasına rağmen fabrikanın aylardır alıcı firmaya devredilmemesi dikkat çekerken, bu durumun üretimi olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.