İlk hafızlar mezun oldu

İlk hafızlar mezun oldu
Sarayönü Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kur an Kursu bünyesinde Sarimder önderliğinde faaliyet gösteren hafızlık kursu, ilk hafızlarını mezun etti.

Hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan ilk hafızlar için perşembe günü mezuniyet programı düzenlendi. Programa Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim altay, Safa Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mustafa Büyükeğen, Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu, Sarimder Başkanı Ahmet Turan ve İmam Hatipliler Platformu Başkanı Ayhan Vural katıldı.

Program Müftü Vekili Mustafa Topcu'nun konuşmasıyla başladı. Topcu yaptığı konuşmada, hafızlığın, kalbini kurana adamak olduğunu belirterek "Hafızlık iklimine girince, huzur, rahmet, melek kuşatması ve Allah Teâlâ nın nezdinde anılmak vardır. Yorgunlukların sonunda çevresine şefaat edecek mertebeye ulaşmak, özellikle de anne ve babasını cennette taçlandırmak vardır. Semeresi güzellik olan bir çabadır hafızlık. Yüce Allah hatırına Kur an ezberlenir ve onu ezberleyenler saygıya en layık kimselerdir. Hafız olmak, Kur an ı sadece hafızaya yüklemek değil, onun anlamını da yüklenmektir. Hafız olmak, kalbi mushaflaştırmaktır. Mushaflaşma, Ehli Kur an olmak, Kur an ahlakıyla ahlaklanmaktır. Birçok ayet ve hadisi şerifte bu hafızlık şerefine özellikle vurgu yapılmıştır” dedi.

Topcu, hafız anne ve babası olmanın büyük bir ayrıcalık olduğuna vurgu yaparak, “Sevgili Peygamberimiz: “Kim Kur an ı okur, ezberler ve onunla gereği gibi amel ederse, kıyamet günü anne ve babasına ışığı güneş aydınlığından daha parlak bir taç giydirilir ve yine onun anne ve babasına değeri dünyalara değişilmez iki elbise giydirilir. Onlar: Bunlar bize niçin giydirildi diye sorduklarında; kendilerine: Çocuğunuzun Kur an ezberlemesi ve öğrenmesinden dolayı diye cevap verilir.” buyurmaktadır." şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da selamlama konuşmasının ardından protokol üyelerinin salondan ayrılmasıyla taç giyme töreni başladı.

Hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Talebeler ayrıca hafızlık yemini etti. Protokol tarafından temin edilen hediyeler, bayan hocalar tarafından hafizelere takdim edildi.

Etiketler :