İlk sivil havacılık uçağı tanıtıldı

İlk sivil havacılık uçağı tanıtıldı
Sarayönü'ne pisti yapılması planlanan Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sivil Havacılık Uçuş Akademisi’nin pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere envantere kaydedilen ilk eğitim uçağının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi....

Sarayönü'ne pisti yapılması planlanan Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sivil Havacılık Uçuş Akademisi’nin pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere envantere kaydedilen ilk eğitim uçağının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Pisti’nin ilçeye büyük değer katacağını vurgulayarak, 2 bin 500 metre uzunluğunda 45 metre eninde tüm uçakların iniş kalkış yapabileceği kapsamlı bir meydan ve pist çalışmasında temel atma aşamasına gelindiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sivil Havacılık Uçuş Akademisi’nin pilotaj eğitiminde kullanılmak üzere envantere kaydedilen ilk eğitim uçağının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Havalimanında gerçekleşen toplantıya; AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Gülay Samancı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv.Plt Tuğg. Fidan Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Mete Kazaz, Dr. Öğr. Üyesi Murat Aytaş, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, “Ekip ruhuyla çalışmak, aynı hedefe kilitlenmek, hiç konuşmadan aynı duyguları yaşamak, sanırım böyle bir şey olsa gerek. Bu süreçte en fazla Rektör Hocamızı rahatsız ettik, tabii ki kurum kuruluşlarının da çok ciddi desteklerini gördük, her şey önce hayal etmek ile başlar, Allah’a şükürler olsun ki o hayal şimdi şu an yanı başımızda duruyor. Bir noktanın altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum, bu projenin finansmanında merkezi bütçeden, devlet kasasından bir kuruş kullanılmamıştır. Az önce sözünü ettiğim eğitimlerden elde ettiğimiz mali kazançlar ile finans etmiş bulunmaktayız. Eğer kamu kuruluşları adanmışlık duygusuyla sıradan olan değil de sıra dışı olana yönelme, kolaya değil de zora talip olmak gibi motivasyonlarla çalıştığında en az özel sektör kuruluşları kadar dinamik ve verimli olabileceğinin kanıtını şu anda bu meydanda görmüş bulunmaktayız. Bu anlamda Konya’ya bir eğitim uçağını pist çalışmaları için bize önayak olan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak Beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Pisti’nin ilçeye büyük değer katacağını vurgulayarak, “Sivil Havacılık Pisti’nin ilçemize yeni bir vizyon katacağını ve Konya’nın uydu kenti olma yolunda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun avantajları ile birlikte pilotaj eğitimi ve sertifikasyonu da yapılacağından ilçemizin ekonomik hayatına da olumlu katkısı olacaktır. Sivil Havacılık eğitimlerinde kullanılacak uçakların bakımı, hangarları ve diğer müştemilatları yine piste entegre olarak yapılacak. Bundan sonraki olabilecek gelişmeler için düzgün bir planlama yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

2 bin 500 metre uzunluğunda 45 metre eninde tüm uçakların iniş kalkış yapabileceği kapsamlı bir meydan ve pist çalışmasında temel atma aşamasına gelindiğini söyleyen Başkan Solak, "emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.