İlk teravih pazar gecesi

İlk teravih pazar gecesi
Sarayönü'nde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk teravih namazı, Pazar gecesi kılınacak.Yalnızca Ramazan ayına özgü bir namaz olan Teravih namazı, hem kadınlar hem de erkekler için sünnettir. 2019 yılında ilk teravih namazı,...

Sarayönü'nde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk teravih namazı, Pazar gecesi kılınacak.

Yalnızca Ramazan ayına özgü bir namaz olan Teravih namazı, hem kadınlar hem de erkekler için sünnettir. 2019 yılında ilk teravih namazı, 5 Mayıs'ta kılınacak. Teravih namazı 20 rekattır. Teravih namazının cemaatle kılınması sünnettir.

Teravih namazı 20 rekat olarak kılınır. Peygamber Efendimiz teravihi cemaatle kıldırdıkları zaman 8 rek'at olarak kıldırmışlar, Ashâb da evlerinde bu namazı 20 rek'ata tamamlamışlardır.

Teravih Namazı Peygamber Efendimiz'in Ramazan Ayı'nın girdiği akşam itibari ile Ramazan bitene kadar kıldığı ve Yatsı namazı ile kılınan bir namazdır.Teravih namazı Yatsı namazı ile Vitr namazı arasında 20 rekat olarak kılınır. Bu 20 Rekat 2 rekatta bir veya 4 rekatta bir selam verilerek kılınabilir.Teravih kelimesi kelime anlamı olarak rahatlamak, dinlendirmek anlamı taşımaktadır. Teravih namazı cemaatle kılınabilir. Teravih namazı, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali dönemlerinden başlayarak günümüze kadar cemaatle yirmi rekat olarak kılınmıştır. Sahabeden kimse buna itiraz etmemiş ve alimler tarafından da bu şekilde kabul edilmiştir. Günümüzde de, başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslâm ülkesinde teravih namazı cemaatle 20 rekat olarak kılınmaktadır.

Teravih namazı Peygamber Efendimiz tarafından kılınmış ve hükmü "sünnet" olan bir namazdır. Yani farz değildir. Oruç tutamayanlar için de farz değil, sünnettir. Teravih namazının kılınışı halifelerden bu yana 20 rekattır. Namaz aralarında getirilen salavatlar ise sünnet değildir.