İlköğretim haftası kutlandı

İlköğretim haftası kutlandı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim haftasını çelenk töreni ile kutlayarak 2020-2021 eğitim öğretim yılını başlattı. Şişman, tüm tedbirlerin alındığını, sınıfların 10’ar kişi olacağını, teneffüslere...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim haftasını çelenk töreni ile kutlayarak 2020-2021 eğitim öğretim yılını başlattı. Şişman, tüm tedbirlerin alındığını, sınıfların 10’ar kişi olacağını, teneffüslere ayrı zamanlarda çıkılacağını belirtti. Mümkün olduğunda açık havada ders işleneceğini kaydeden Şişman, EBA destek merkezlerinin de hazırlandığını söyledi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlanan ilköğretim haftası ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımı ile hükümet konağı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Törenin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Şişman yaptığı açıklamada, “14-18 eylül haftasını ilköğretim haftası olarak kutladık bununla eğitim öğretim başladı. 31 Ağustos’tan itibaren okullarımız EBA sistemi üzerinden terapi programını hazırlayarak öğrencilerine sunuyor. Okulların ders programını oluşturarak öğretmenler ders saatinde canlı bağlantı ile dersleri soru cevap şeklinde işledi. Herhangi bir problemle karşılaşılmadı.” dedi.

Yüz yüze eğitimin uzun bir aranın ardından yeninde başladığına değinen Şişman, “21 Eylül’den itibaren anasınıfları ve 1. sınıflar, ilk hafta, haftada bir gün, ikinci hafta, iki gün olmak üzere yüz yüze eğitime başlayacak. Sınıf mevcutlarımız 10 kişiyi geçmeyecek şekilde ayarlandı. Sınıflar kesinlikle teneffüslerde karşılaşmayacak. Bir sınıf dersteyken, diğeri çıkacak. Tüm tedbirler alındı. Dezenfektanlar hazırlandı. Okullarda ve sınıflarda mevcut.” şeklinde konuştu.

Dersler açık havada işlenecek

Şişman, dersleri açık havada işleme taraftarı olduklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Mümkün olduğu kadar dersleri açık havada işlemeyi düşünüyoruz. Açık sınıflarda yine tüm tedbirler alınacak. Velilerimizin maske konusunda çok duyarlı olması gerekiyor. Velilerimiz öğrencileri iyi şekilde bilgilendirirse her şey daha kolay olacak.  Çarşamba günleri okullarımızın tamamı dezenfekte edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullara dezenfektan dağıtıldı. Ücretli öğretmen görevlendirmeleri konusunda da her şeyi hallettik. Velilerimiz rahat olsun. Bize güvensinler. Onların desteğiyle yüz yüze eğitimi başlatacağız ve devam ettirmenin derdinde olacağız.”

EBA destek merkezleri oluşturuldu

EBA destek merkezleri konusunda da merak edilen sorulara yanıt veren Şişman şunları söyledi: “Ayrıca EBA destek merkezlerimiz şu anda ilçe merkezinde İsmail Kara Ortaokulu, Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Şehit Ramazan Akyürek Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gazi Ortaokulu’nda, mahallelerde Gözlü, Yenicekaya, Çeşmelisebil ve Kadıoğlu’nda, Ladik’te Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu’nda, Halıcı Cumhuriyet İlkokulu’nda, Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu’nda hizmet veriyor.

Bunun yanında Kaymakamlığımız ve Belediyemizin desteğiyle gezici EBA destek merkezleri hazırlıyoruz. Diğer mahallelerimizde de bu gezici merkezler hizmet verecek.”