"İmam Hatipler manevi köklerimizi perçinliyor"

"İmam Hatipler manevi köklerimizi perçinliyor"
Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) Başkanı Ahmet Turan, İmam Hatip Liselerinin, hiçbir zaman devleti ve milletinin karşısındaki oluşum ve mihrakların safında olmadığını, ülkesinin refahı,...

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) Başkanı Ahmet Turan, İmam Hatip Liselerinin, hiçbir zaman devleti ve milletinin karşısındaki oluşum ve mihrakların safında olmadığını, ülkesinin refahı, ahlaki ve bilimsel gelişimin lokomotifi olmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Sarimder Başkanı Ahmet Turan, İmam Hatip Liseleri’nin kuruluş yıldönümüyle ilgili açıklamada bulundu. Turan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye’nin Türk-İslam medeniyetine son asırda en önemli katkı sağlayıcı kuruluşlarından biri olan İmam Hatip Liseleri 13 Ekim 1951’de kurulmuştur. Müslümanların ilmi ve manevi zenginliğinin önemli bir temsilcisi olan İmam Hatip Liseleri, her zaman halkın gözdesi olmuş, yıllardır saygınlığını titizlikle korumuştur. Zor imtihan dönemlerinden geçen İmam Hatipler, hiçbir zaman devleti ve milletinin karşısındaki oluşum ve mihrakların safında olmamış, ülkesinin refahı, ahlaki ve bilimsel gelişimin lokomotifi olmak için çaba sarf etmiştir. Zor dönemlerde bu güzide eğitim yuvalarını sahiplenen, yeniden can suyu vererek okullarımızı ayağa kaldıran tüm İmam Hatip sevdalılarını saygı ve şükranlarımızla anıyoruz. Sarayönü İmam Hatip okulları mezunları ve mensupları derneği Sarimder olarak manevi köklerimizin sürekli perçinlenmesine katkı sağlayan okullarımızın ve mezunlarının kararlı, kendinden emin, düşünce ve inançlarını başı dik bir şekilde ifade eden, donanımlı bir şekilde yetişmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz."