İngilizceyi uygulayarak öğreniyorlar

İngilizceyi uygulayarak öğreniyorlar
Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu’nda İngilizce dersini daha etkin hale getirmek için uygulamalı öğretim teknikleri kullanılıyor. Geçtiğimiz hafta İngilizce dersinde mutfak konusu işleyen öğrenciler kermes düzenleyerek...

Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu’nda İngilizce dersini daha etkin hale getirmek için uygulamalı öğretim teknikleri kullanılıyor. Geçtiğimiz hafta İngilizce dersinde mutfak konusu işleyen öğrenciler kermes düzenleyerek İngilizce yemek tarifleri, yemek isimleri ve satışıyla öğrendiklerini pekiştirdi. Kermesten elde edilen gelirle ise sevgi evlerinde kalan çocuklara hediyeler alınması planlanıyor.

Ladik Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Asiye Sertçakar “In the Kitchen” (mutfakta) başlıklı ünitelerinin bitiminde öğrencileriyle mini bir kermes gerçekleştirdi. Kermes hakkında bilgi veren Asiye Sertçakar, “Öğrencilerimin İngilizce tarifler ve yemek isimlerini yazabilmeleri amacıyla böyle bir etkinlik yapmayı uygun gördüm. Aynı zamanda okulumuz öğrencilerinin de el yapımı, sağlıklı yiyecekler yemelerini teşvik etmiş olduk. 3 gün 3 ayrı sınıf ile gerçekleştireceğimiz bu kermesin geliriyle Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar için hediyeler almayı planlıyoruz.” dedi.