İNLERİNE GÖMÜLMEYE AZ KALDI

Edebiyatta teşbih sanatı vardır.

TDK da ‘Teşbih’ diğer adıyla benzetme şöyle tarif edilir. Anlatımı güçlendirmek amacıyla; aralarında ortak özellik bulunan iki varlık ya da kavramı ortak özellik bakımından güçlü olanın zayıf olana benzetilmesi ile ortaya çıkarılan sanat.

Güçlü olanı Aslana benzetme gibi.

Ya da kalleş olanı Çakala benzetme.

Bir araya gelen aslan sürüsünün, yıkılmaz denen fil sürüsüne karşı avlanma başarısı; akıllı hareket edenlerin birlik halinde kararlılıklarını muhafaza etmeleriyle nasıl başarıya ulaştıklarına en güzel örnektir.

Çevremiz ‘Çakal’ sürüsü ile dolu.

İçimizde de yavruları var.

Haber kanallarına düşen bir açıklamayı sizinle paylaşmak istedim.

Açıklama aynen şöyle.

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı kardeşi Nurettin Demirtaş, Diyarbakır'da evlat nöbetindeki ailelere skandal bir çağrı yaparak, "AK Parti'yi ikna edin, bombardımanı durdursunlar, siz de gelin çocuklarınızı görün" dedi. Eli kanlı katil, aileleri açık açık tehdit ederek, evlat nöbetine devam ettikleri sürece çocuklarını görmelerinin her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi.

Kendince çok akıllı.

Vatan evlatlarımızı canice katleden terörle ve teröristle mücadeleyi bir partiye indirgiyor.

Sanki vatan hainleriyle mücadele bir partinin programı gibi gösterilmeye çalışılarak canilikleri gizlenmeye çalışılıyor.

Tıpkı seçim esnasında Selahattin Demirtaş’a bir TV kanalında saz çaldırılıp türkü söyletildiği gibi.

Fazla söze gerek yok aslında.

Bunlar evlatlarını dağa kaçırarak öldürdükleri, tecavüz ettikleri bölge halkını saf gören fareler.

Ama ana çakallardan aldığınız desteklerle yıllardır zulmettiğiniz geleceklerini çaldığınız bölge halkı her zaman devletinin yanında olmuştur.

Ve sizinle birlikte arkanızdaki tüm çakallara o güçlü devletiyle birlikte öyle bir yumruk vuracak ki; bir daha yerinizden kalkamayacaksınız.

“Biz sırtımızı çakallara dayadık” diyemeyeceksiniz.

Kendi çocuklarınızı Amerika da, Almanya da, Fransa da, İtalya da lüks içinde yaşatırken, bölge halkının çocuklarının hayallerini dağlarda çalamayacaksınız.

Aslan kükreyince çakalların kaçacak delik aradığını da iyi bilirsiniz.

İnlerinize gömülmeye az kaldı.

Sadece sizin değil, alayınızın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi