İş beğenmeyene yardım yok

İş beğenmeyene yardım yok
Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi olup işsiz olan vatandaşlara iş imkanı sunacak. Bulunan işlerde çalışan ihtiyaç sahipleri vakıf yardımlarını da almaya devam edecek. Keyfi olarak...

Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi olup işsiz olan vatandaşlara iş imkanı sunacak. Bulunan işlerde çalışan ihtiyaç sahipleri vakıf yardımlarını da almaya devam edecek. Keyfi olarak işi kabul etmeyenlerin vakıftan aldığı yardımlar tekrar gözden geçirilecek.

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, vakıftan yardım alan askerliğini tamamlamış 20-40 yaş arası ihtiyaç sahibi erkeklere iş desteği sağlayacak. Konya 3'ncü organize sanayide faaliyet gösteren bir oto yedek parça üretim firması ile iş tedarik anlaşması imzalayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, şartları tutan vatandaşları buraya yönlendirecek. İşe giren vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı yardımlar kesilmeyecek. Çalışmak isteyen kişilerin vakıf müdürlüğüne müracaatta bulunması gerekiyor. Çalışacak kişiler, SSK, asgari ücret, prim, yemek, servis haklarından yararlanabilecek. Gece vardiyasında çalışanlar ekstra 150 lira fazla alacak. Mazeretsiz olarak çalışmayı kabul etmeyen kişilerin yardımları tekrar gözden geçirilecek.

Aynı şekilde bayanlara da iş desteği sağlanacak. 18-45 yaş arası bayanlara yine Konya 3'ncü Organize Sanayi'nde bulunan bir deterjan fabrikasında iş verilecek. bu bayanların da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı yardımlar kesilmeyecek. Çalışmak isteyen bayanlar, SSK, asgari ücret, yemek ve servis imkanlarından faydalanabilecek.