İşçilere sendikal iyileştirme

İşçilere sendikal iyileştirme
Sarayönü Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında, kadrolu belediye işçilerinin ücret dengesizliği ve adaletsizliğinin ortadan kaldırılması amacıyla toplu sözleşme imzalandı.Sarayönü Belediyesi, sendikal sözleşme hakları...

Sarayönü Belediyesi ile Hizmet-İş sendikası arasında, kadrolu belediye işçilerinin ücret dengesizliği ve adaletsizliğinin ortadan kaldırılması amacıyla toplu sözleşme imzalandı.

Sarayönü Belediyesi, sendikal sözleşme hakları gereği kadrolu belediye işçileri ile sözleşme imzaladı. Sarayönü Belediye Başkanlığı Makamında yapılan imza törenine Belediye Başkanı Nafiz Solak, Hizmet-İş Konya Şubesi Başkanı Vacit Sır, Hizmet-İş Sarayönü Belediyesi Temsilcisi Fatih Gürcü ve işçiler katıldı. Gerçekleştirilen toplu sözleşme toplantısının ardından imzaların atılmasıyla taraflar bir birlerine “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Sözleşme sonrasında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nafiz Solak, toplu iş sözleşmesi ile belediye imkanları doğrultusunda işçilere önemli haklar verildiğini söyledi. İmzalanan sözleşme ile belediye işçilerin maaşlarında iyileştirme sağlandığına değinen Solak, “Öncelikle bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını, içimizdeki çalışma azmini, gayretini teşvik etmesini ve birbirimizi daha fazla kucaklamamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Elimizden geldiğince çalışanlarımızın lehine ve gücümüz nispetinde iyileştirilmelerin yapılması için çabalıyoruz.” dedi.

Hizmet-İş Konya Şubesi Başkanı Vacit Sır ise imzalanan sözleşme sonrası yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Sendika olarak üyelerimizin mali konularda olduğu gibi sosyal konularda her zaman yanındayız. Bu konuda Belediye Başkanımıza gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. İşçi arkadaşlarımızın da performans noktasında üzerlerine düşeni yapacağına inandığımı belirtir ve sözleşmenin hayırlı olmasını dilerim.”