İŞKUR, GENÇ GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYOR

İŞKUR, GENÇ GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYOR
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” temalı konferanslarına katılan İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, genç girişimcilerin üniversiteden mezun olur olmaz kendi işlerini kurabilmeleri için her türlü...

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” temalı konferanslarına katılan İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, genç girişimcilerin üniversiteden mezun olur olmaz kendi işlerini kurabilmeleri için her türlü desteği sağladıklarını söyledi.

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “İŞKUR Faaliyetleri ve İstihdam Teşvikleri” konulu konferansına katılan Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, yeni iş kurmak isteyen gençleri, iş hayatına atılmaları için açtıkları kurslarla belgelendirdiklerini ve desteklediklerini kaydetti.

Asıl amaçlarının istihdam sağlamak olduğunu vurgulayan Keleş, ilave istihdam teşvikleri ile çok sayıda gence iş imkanı sağladıkları gibi, işverenlerin de eleman ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. İŞKUR olarak mesleki alanda üniversitelerden hocalarla birlikte düzenledikleri kurslarda genç girişimcilere işyeri açabilmeleri için destek olduklarını ifade eden Keleş, “Ayrıca engelli kardeşlerimize yaptığımız iş destekleri sürüyor. Destek programlarımızın en birincisi işbaşı eğitim programı. İşveren deneyimsiz elemanı aldığında 3 ay elemanın maaşını biz veriyoruz. Öğrenci ya da yeni işe giren tecrübesiz kardeşlerimizin deneyim kazanması açısından onları destekliyoruz. Bu sürede eğitilen elemanı eğitip, 3 ay sonra süreç tamamlandığında işveren elemanı tekrar çalıştırabiliyor. Eleman işe devam ettiğinde işveren maaşını veriyor, biz de desteğe devam ederek vergisini ödüyoruz. Geleceğin meslekleri olan siber güvenlik, bulut bilişim ve kodlama gibi alanlarda bu süreyi 6 ay ya da 9 aya çıkartıyoruz. Günlük 61 TL ile aylık asgari ücret kadar maaş alıyorlar. İmalat sektöründe bu kapsamda çalışan 2-5 yaş arası çocuğu olan anne varsa onlara da 400 TL destek veriyoruz” dedi.

Keleş, konferans sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı, öğrencileri İşbaşı Eğitim Programı’ndan nasıl faydalanabilecekleri yönünde bilgilendirdi.

Programın ardından Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Konya Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emrah Keleş’e günün anısına tablo ve katılım belgesi takdim etti.

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına gelecek hafta AK Parti İl Başkanı Hasan Angı “Konya’nın 2023 tasavvuru” konulu konuşması ile konuk olacak.