İsmail Kara'nın başarı geleneği

İsmail Kara'nın başarı geleneği
Sarayönü'nde heyecanla beklenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. İlçenin en başarılı ilk 10 öğrencisinin arasına 6 öğrencisini sokan İsmail Kara Ortaokulu, fen liselerine 11...

Sarayönü'nde heyecanla beklenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. İlçenin en başarılı ilk 10 öğrencisinin arasına 6 öğrencisini sokan İsmail Kara Ortaokulu, fen liselerine 11 öğrenci göndererek önemli bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıllarda da fen liselerine çok sayıda öğrenci gönderen İsmail Kara Ortaokulu, başarıyı gelenek haline getirdi.

Okul yerleştirme puanlarına göre ilçenin bu yılki en başarılı 10 öğrencisi içerisinde, İsmail Kara Ortaokulu ndan Turgut Yılmaz, 490,593 puanla ilçe birincisi olurken, Abdulkadir Hasan beyaztaş 486,983 puanla ikinci, Enes Uzel 484,042 puanla beşinci, Hüma Cıdan 483,577 puanla yedinci, Enes Baki Özpenbe 483,408 puanla sekizinci, Mete Akyüz 480,579 puanla dokuzuncu olmuştu.

Bu öğrencilerden Turgut Yılmaz Selçuklu Fen Lisesi'ni, Abdulkadir Hasan Beyaztaş, Aksaray Merkez Abdulhamit Han Fen Lisesi'ni, Enes Uzel, Karaman TOBB Fen Lisesi'ni, Hüma Cidan, Amasya Anadolu Lisesi'ni, Enes Baki Özpenbe, Ereğli Fen Lisesi'ni, Mete Akyüz, Bursa Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi'ni kazandı.

Bu öğrencilerin yanı sıra okul öğrencilerinden Nuriye Özdemir ve Fatma Ceren Güçlü Isparta Şarkikaraağaç Fen Lisesi'ni, Mustafa Özkaya, Elmadağ Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi'ni, Recep Yıldırım Şereflikoçhisar Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi'ni, İsmail Hakkı Solak ve Fevzi Erdem Çorum İskilip Danişmend Fen Lisesi'ni kazandı.

Başarı ekip işi

İsmail Kara Ortaokulu'nun elde ettiği başarıları değerlendiren Okul Müdürü Süleyman Eşen, "elde ettiğimiz başarılar bir ekip çalışmasının sonucu olarak ortaya çıkıyor. Başarı okulumuzda artık gelenek haline gelmeye başladı. Sistemi oturttuk. Alttan gelen öğrenciler örnek alıyor ve Fen liselerine şartlanarak geliyor. Destekleme kurslarına çok önem veriyoruz. Okulumuzda bu kursları zorunlu hale getirdik. Velilerimizle bire bir görüşüyoruz. Velilerimize çocukları için olduğundan daha çok eğitim dokümanı aldırmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz olsun, idareciler olarak biz olalım disiplinli şekilde ilgi gösteriyoruz ve takip ediyoruz. Veli ve öğrencilerimizi sürekli bilgilendirip şuur kazandırıyoruz." dedi.

Hayal etmeyi öğretiyoruz

Çalışma yöntemlerinden bahseden Eşen, şöyle konuştu: "Sınava iki hafta kala büyün TEOG konularını bitiriyoruz. Son on beş gün bütün derslerden deneme sınavlar yapıyoruz. Bizim öğrencilerimizin hiç biri dershane, özel ders, etüt merkezi görmüyoruz. Bu noktada elde ettiğimiz başarı ile destekleme kurslarının yeterli olduğunun iyi bir örneğiyiz. Son on beş gün öğrencilerimize ciddi bir soru yüklemesi yapıyoruz. Olabildiğince fazla soru çözmelerini sağlıyoruz. Onları sürekli motive ediyoruz. Her şeyden önce onlara hayal kurmayı öğretiyoruz. Hayal kurmadan hedef belirleyemeyiz. Hayal etmeden hiçbir şey olmaz."