İsmail Karataş yeniden başkan

İsmail Karataş yeniden başkan
Sarayönü Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kongrede tekrar seçilerek güven tazeledi.Durak kıraathanesinde Perşembe...

Sarayönü Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı. Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kongrede tekrar seçilerek güven tazeledi.

Durak kıraathanesinde Perşembe günü gerçekleştirilen genel kurula Konya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu ve üyeler katıldı.

Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kongrenin açılış konuşmasında "Çok aziz ve pek muhterem üyelerimiz ve değerli bakanlık temsilcilerimiz, saygı değer misafirlerimiz. Hepinize hoş geldiniz der ekseriyetin olduğu ve bakanlık temsilcimizin kıymetli olurları ile 2014-2015-2016-2017 yılları olmak üzere 4 yıl içerisinde odamıza yapmış olduğumuz hizmetlerimizi sizlere izah edeceğiz.

Ayrıca 2018-2019-220-2021 yılları çalışma programımızda da çalışmalarımız izah edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle genel kurul toplantımızı açıyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Kongre, genel kurul divanının seçilmesi ile başladı. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan'ın başkanlığında oluşturulan divanda Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Osman Çelik, Mehmet Çetinkaya ve Şaban Bağcı yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporunun okunması ve müzakeresinin yapılmasının ardından, bilanço, gelir ve gider hesaplarının okunması ve müzakeresi yapıldı. Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesinin sonrasında aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise Karaman'a bağlanan araç muayene istasyonundan kaynaklanan mağduriyetler ve üye aidatları dile getirildi. Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, araç muayene istasyonu konusunda mağduriyeti gidermek için çalıştıklarını söyledi. Üye aidatlarının yüksekliğinden yakınan üyeye de cevap veren Karataş, aidatlara zam yapılmadığını verilen hizmetler için bu aidatın şart olduğunu söyledi.

Karataş, "plaka sistemini değiştirdik. 5 bin liraya ulusal plaka sistemine geçtik ve 30 yıllık eski sistemi kaldırdık. Yakında boyama sistemi de hizmete girecek. 31 ilçe içerisinde bizden başka vize ile uğraşan oda yok. Bizim görevimiz olmadığı halde vatandaşlarımızın hizmeti görülsün diye mücadele ediyoruz." dedi.

Genel kurulda, odanın kurucu üyelerinden olan ve yaklaşık 55 yıl şoförler odası bünyesinde faaliyet gösteren Orhan Yalçın'a plaket verilerek onurlandırıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde ise başkanlığa yeniden İsmail Karataş seçilirken, yönetim kurulu Hasan Uçar, Hüseyin Demirpolat, Yaşar Ceylan, Sedat Erdem, Ali İhsan Büyükcengiz ve Kadir Erdem yer aldı. Denetim kurulunda Ahmet Feyzi Ülker, Şakir Baston ve Ufuk Köse yer aldı.

Etiketler :