İsmail Mirza vefat etti

İsmail Mirza vefat etti
Sarayönüspor tarihinin en genç başkan unvanını taşıyan, Konya nın tanınmış emektar spor adamlarından İsmail Mirza, 67 yaşında vefat etti.Bir süredir rahatsızlıkları ile mücadele eden İsmail Mirza, Selçuklu Tıp Fakültesi'nde...

Sarayönüspor tarihinin en genç başkan unvanını taşıyan, Konya nın tanınmış emektar spor adamlarından İsmail Mirza, 67 yaşında vefat etti.

Bir süredir rahatsızlıkları ile mücadele eden İsmail Mirza, Selçuklu Tıp Fakültesi'nde karaciğer yetmezliğinden tedavi görüyordu. Tedavi gördüğü hastanede Perşembe günü hayata gözlerini yuman İsmail Mirza, Cuma günü Sarayönü'ne getirildi. İsmail Mirza'nın cenazesi Cuma namazına müteakip olarak Sarayönü Merkez Çarşı Camii'nden kaldırıldı.

Cenazeye Sarayönü Belediye ve Sarayönü Belediyespor Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Belediyesi eski Başkanlarından Hasan Demirpolat ve Ali Özmen, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve yönetimi, Konya Anadolu Selçukspor Başkanı İşadamı Mehmet Güney, İş adamı Erdal Demirpolat, Sarayönüspor'un eski futbolcuları ve yöneticileri, çok sayıda seveni ve yakını katıldı. Müftü Vekili Mustafa Topcu'nun kıldırdığı cenaze namazından helallik alınan İsmail Mirza, Sarayönü Musalla Mezarlığı na götürülerek defnedildi. Kabristan çıkışında Mirza ailesi taziyeleri kabul etti.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak merhum İsmail Mirza'ya Allah'tan rahmet acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

İsmail Mirza kimdir?

Sarayönü ve Konya sporuna çok büyük hizmeti geçen Sarayönüspor eski Başkanı İsmail Mirza, Sarayönüspor a voleybol şubesini açan spor adamı olurken, hala en genç başkan unvanını elinde bulunduruyordu.

İlk kez 1975 yılında Mehmet Ceylan başkanlığında ki yönetime giren, 1975 yılında yapılan kongrede spora ve Sarayönüspor a ilgimizden dolayı beni de listeye yazmış. Böylece Sarayönüspor serüveni başladı. Mehmet Ceylan ın başkanlığı bırakmasının ardından Sarayönüspor Başkanı oldu. 1977 de başladığı görevi 1979 yılının Mayıs ayında bıraktı. 27 yaşında başkan olarak Sarayönüspor tarihinin 30 yaş altı ilk başkanı olarak en genç başkan ünvanını aldı.

70 li yıllarda müsabakalara katılan Sarayönüspor Voleybol şubesini kuran Mirza, voleybol takımı ile hem yönetici hem de sporcu olarak ilgilendi.

1985 yılında Sağlıkspor da ki görevi başlayan Mirza, burada da çeşitli kademelerde görev yaptı. Başkanlık kademesi dışında her kademede görev yapan Mirza 2000 yılına kadar aralıksız görev yaptı.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu nda  Faik Özköksal ve İbrahim Karaca başkanlığında ki yönetimler de başkan yardımcılığı yaptı. 1996 yılında Mehmet Baykan la rakip olarak kongreye girdi ve seçimi kazandı. 2 yıl KASKF nda görevde kaldı. 10 yıl kaba inşaat halinde bekleyen Federasyon binasını tamamlayan başkan olarak tarihe geçti.