İsmet Özçelik Malezya'da yakalandı

İsmet Özçelik Malezya'da yakalandı
Sarayönü'nde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Büşrader'in kurucularından İsmet Özçelik, Malezya'da yakalandı. Konya ve çevresinde FETÖ'ye ait otuza yakın derneğin kurucusu olan...

Sarayönü'nde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Büşrader'in kurucularından İsmet Özçelik, Malezya'da yakalandı. Konya ve çevresinde FETÖ'ye ait otuza yakın derneğin kurucusu olan İsmet Özçelik'in iade işlemleri için çalışmalar başlatıldı.

Malezya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik, polis tarafından gözaltına alındı. Malezya Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik'in ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Özçelik'in geçtiğimiz hafta içerisinde oğlu Süheyl ve kimliği açıklanmayan bir kişiyle arabasında seyir halindeyken gözaltına alındığı belirtildi. Malezya Emniyet Müdürlüğü Özel Operasyon Birimi Müdürü Muhammed Fuzi Harun de Özçelik'in polis operasyonuyla gözaltına alındığını doğruladı.

Özçelik, aralık ayında gümrük görevlilerine karşı koyduğu gerekçesiyle Malezya polisi tarafından alıkonulmuş ve 50 gün gözaltında tutulmuştu.