İsmet Ümmühan Konya'da sergi yaptı

İsmet Ümmühan Konya'da sergi yaptı
Sarayönü İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu tarafından anaokulunda robotik kodlama ve tasarım atölyeleri dersinde yapılan eserler Konya'da sergilendi."Baba bana oyuncak alma, yapalım" sloganıyla okul bünyesinde yürütülen proje kapsamında...

Sarayönü İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu tarafından anaokulunda robotik kodlama ve tasarım atölyeleri dersinde yapılan eserler Konya'da sergilendi.

"Baba bana oyuncak alma, yapalım" sloganıyla okul bünyesinde yürütülen proje kapsamında anasınıfı öğrencileri ile velileri birlikte oyuncaklar üretti. Bu oyuncaklar 13-14 Nisan tarihlerinde Novada Outlet AVM'de sergilendi.

Serginin açılışına Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürü Metin Özdemir ve okul müdürleri katıldı.

İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan, yaptığı açıklamada, "E-twining projeleri kapsamında öğrencilerimizin velileri ile yaptığı oyuncakları Konya'da Novada AVM'de sergiledik. Sergilenen oyuncaklar okulumuzun ve proje ortağımız Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu'nun anasınıfı öğrencileri tarafından yapıldı. Proje kapsamında öğretmenlerimizin Rukiye Selçuker ve Emine Ağar'ın çok büyük çabaları oldu." dedi.

Projenin amaçlarından bahseden Bircan, şöyle devam etti: "küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın el becerilerini geliştirmesi çok önemli. El becerileri, bir insanın hayatına doğrudan etki ediyor. Başarabilme, özgüven duygularını arttırıyor. Bunun yanında velilerimizi de projenin içine katarak öğrencilerimizin velileri ile daha çok zaman geçirmelerini ve birlikte bir ürün ortaya koymalarını sağladık. Bu çok değerli bir şey."