İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı
Sarayönü'nde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulü Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek...

Sarayönü'nde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulü Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katılım yoğun olurken, katılımcılar zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Program kapsamında sahnelenen piyes davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği törenle, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlanırken, yazar Mehmet Akif Ersoy'da anıldı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, daire amirleri ve protokol üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlamını belirten konuşma gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, yaptığı konuşmada, "Milletimiz canını, dilini, namusunu, geleceğini, kısaca her şeyini kurtarmak için Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Sefaletler ve imkansızlıklarla devam eden Kurtuluş Savaşı, yüz binlerce şehit verilmesiyle kazanıldı ve ülkemiz düşman işgalinden kurtulup bağımsızlığını kazanmış oldu. Üç kıtada şanlı zaferlerle fetihler yapmış 23 milyon kilometrekareye sahip olmuş küreselleşen dünya ya inat altı buçuk asır adaletiyle ayakta durmuş olan Osmanlı İmparatorluğu girdiği Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmıştır. Emperyalist devletler tarafından vatan toprakları işgal edilmiş, halkımız adeta her taraftan bir soykırıma tabi tutulmuş, binlerce ocak acımasızca yok edilmiştir. Tarihi şanla şerefle yazılı Türk milleti Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu Yarımadası'nda "ya istiklal ya ölüm" parolasıyla hareket ederek İstiklal Savaşını başlamıştır. Tabii bu savaşa yakışacak ömür boyu unutulmayacak bir şiire ihtiyaç duyulmuştur. Bu şiiri Mehmet Akif Ersoy yazmış ve İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'u anlatan Beyaztaş, "Hasta adam Osmanlı'nın gürbüz nadir çocuklarından biri, halkın tescillediği milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hakim bir veteriner, cesur bir gazeteci Kurtuluş Savaşında iyi bir asker Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı, bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir gariptir." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından slayt gösterileri, oratoryo, piyes sunumları gerçekleştirildi. Programın en büyük beğeni gören bölümü ise tiyatro oldu. Dönemin canlandırıldığı tiyatro gösterisi izleyenleri derinden etkilerken, bazı konuklar göz yaşlarına hakim olamadı.