İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı
Sarayönü’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Çok Programlı...

Sarayönü’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katılım yoğun olurken, katılımcılar zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Program kapsamında sahnelenen piyes davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin düzenlediği törenle, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlanırken, yazar Mehmet Akif Ersoy’da anıldı. Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, daire amirleri ve protokol üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlamını belirten konuşma gerçekleştirildi.

Okul öğretmenlerinden Nur Atak, yaptığı konuşmada, “İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü, yüreği vatan sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. Bu nedendir ki; İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtan yegane örnektir." dedi.

"İstiklal Marşı, zor günlerin hatırasıdır"

İstiklal Marşı'nın felaket günlerinde hazırlandığını belirten Atak, "Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı, Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milleti'ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır." şeklinde konuştu.

Atak, konuşmasını şöyle sürdürdü: Hayatının sonlarında milli mücadele ile ilgili bir sohbette söz İstiklal Marşı'na geldiğinde büyük şair şunları söylemiştir: "O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir facialar karşısında bunalan ruhların, ısdırap içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetinin bir hatırasıdır."

Konuşmanın ardından slayt gösterileri, oratoryo, piyes sunumları gerçekleştirildi. Programın en büyük beğeni gören bölümü ise gölge oyunu oldu. Gölge oyunları izleyenleri derinden etkilerken, bazı konuklar göz yaşlarına hakim olamadı.

Programın sonunda İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.