İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı
Sarayönü’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Çok Programlı...

Sarayönü’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katılım yoğun olurken, katılımcılar zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Program kapsamında sahnelenen piyes davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin düzenlediği törenle, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlanırken, yazar Mehmet Akif Ersoy’da anıldı. Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, daire amirleri ve protokol üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlamını belirten konuşma gerçekleştirildi.

Okul öğretmenlerinden Betül Bozok, yaptığı konuşmada, “İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü, yüreği vatan sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. Bu nedendir ki; İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtan yegane örnektir." dedi.

"Marşımız zor günlerin hatırasıdır"

İstiklal Marşı'nın felaket günlerinde hazırlandığını belirten Bozok, "Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı, Türk Ulusu'nun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milleti'ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır." şeklinde konuştu.

Bozok, konuşmasını şöyle sürdürdü: Hayatının sonlarında milli mücadele ile ilgili bir sohbette söz İstiklal Marşı'na geldiğinde büyük şair şunları söylemiştir: "O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir facialar karşısında bunalan ruhların, ısdırap içinde kurtuluş dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetinin bir hatırasıdır."

Konuşmanın ardından slayt gösterileri, oratoryo, piyes sunumları gerçekleştirildi. Programın sonunda İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.