İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı
İstiklal Marşı’nın, milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Sarayönü’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü Sarayönü...

İstiklal Marşı’nın, milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Sarayönü’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulü Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa katılım pandemi nedeniyle sınırlı tutulurken,  katılımcılar zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği törenle, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü kutlanırken, yazar Mehmet Akif Ersoy anıldı. Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Zafer Şahin, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, okul müdürleri öğretmenler ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlamını belirten konuşma gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere sahneye gelen Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammed Emin Demirbaş, şunları söyledi:

“Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar ve kilometre taşı niteliğinde şahsiyetler vardır. Türk milletinin hayatında da en buhranlı dönemlerinde yazılmış olan bağımsızlığımızın simgesi İstiklâl Marşı ve sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını, kahramanlığını ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy en başta yer alır.

Milletimiz yurdunun düşman işgaline uğradığı felaket günlerini yaşıyordu. Bu zor günlerde İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy vatan sevgisini, bağımsızlık inancını canlı tutacak ve cephedeki askerlerimizin morallerini yükseltecek bir marşı, “Kahraman Ordumuza” ithaf ettiği şiirini yazdı.

İstiklâl Marşı, gerek söz, gerekse şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki millî marşların hiçbiriyle ölçülemeyecek kadar üstün ve zengin manalı bir şiirdir. Bu marş, Türk milleti gibi dünyaya hâkim olmuş bir milletin istiklâlini kurtarırken de ne denli korkusuz, ne denli inançlı olduğunu gösterir. Eşsiz şair Mehmet Akif Ersoy’un yüce mirasına sahip çıkmak bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcudur.”

Konuşmanın ardından şiirler okundu, oratoryo sunumları gerçekleştirildi. Programın sonunda İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada birinci olan öğrencilerden 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’ndan Eslem Sena Gergin, Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Mehmet Akif Büyükyılmaz ve Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nden Halil Furkan Orgun’un ödülleri Kaymakam Zafer Şahin tarafından verildi.

Yarışmada ikinci olan öğrencilerden Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu’ndan Ahsen Yayla, Halıcı İstiklal Ortaokulu’ndan Çağatay Öz ve Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nden Hatice Kübra Yangöz ödüllerini Belediye Başkanı Nafiz Solak’tan aldı.

Yarışmada üçüncü olan öğrencilerden İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu’ndan Duru Köş, Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu’ndan Muhammed El Hac Ömer ve Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hamza Çiçekler’in ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman tarafından verildi.