İtfaiyeden birikinti uyarısı

İtfaiyeden birikinti uyarısı
Sarayönü'nde etkili olan kar yağışının durmasının ardından Sarayönü İtfaiye Merkezi, çatılardaki kar birikintilerine karşı vatandaşları uyardı. Çatılarda bulunan kar ve sarkan buzların olası bir kazaya neden olmaması...

Sarayönü'nde etkili olan kar yağışının durmasının ardından Sarayönü İtfaiye Merkezi, çatılardaki kar birikintilerine karşı vatandaşları uyardı. Çatılarda bulunan kar ve sarkan buzların olası bir kazaya neden olmaması için vatandaşları uyaran Sarayönü İtfaiye Merkezi Sorumlusu Seyfettin Alakır, vatandaşların çatı diplerinde yürümemeleri için uyarılarda bulunuyor.

Alakır yaptığı açıklamada, "Bu yıl yoğun kar yağışının etkili olduğu Sarayönü'nde yağış durdu, ancak çatılarda biriken karların neden olduğu sıkıntılar sürüyor. Saç gibi ağırlığa dayanıklılığı az olan malzemelerden yapılan çatı ve çardakların çökme riski bulunuyor. Bu şekilde bir kaç hayvancılık işletmesinde meydana gelen çökme olayının, başka evlerde ve işletmelerde de görülebileceği ihtimaliyle çatılarda biriken kar ve buz sarkıtlarının temizlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde yağan karın ağırlığına dayanamayan çatılar çökerek can ve mal kaybına neden olabilir" dedi.