İtfaiyeden yangın uyarısı

İtfaiyeden yangın uyarısı
Konya Büyükşehir Belediyesi Sarayönü İtfaiye Merkezi, vatandaşları meydana gelebilecek yangınlara karşı uyardı.Sarayönü İtfaiye Merkezi'nden yapılan açıklamada göre, artan hava sıcakları ve güz dönemine girilmesi nedeniyle,...

Konya Büyükşehir Belediyesi Sarayönü İtfaiye Merkezi, vatandaşları meydana gelebilecek yangınlara karşı uyardı.

Sarayönü İtfaiye Merkezi'nden yapılan açıklamada göre, artan hava sıcakları ve güz dönemine girilmesi nedeniyle, yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşların olası yangınlara karşı dikkatli olmaları gerektiğinin altı çizildi.

Sarayönü İtfaiye Merkezi sorumlusu Seyfettin Alakır, özellikle yerleşim yerlerindeki kuru ot yangınlarının çok ciddi problemler teşkil ettiğini vurguladı. Geçtiğimiz hafta Saraç mahallesinde çıkan yangını örnek gösteren Alakır, "yerleşim alanları içerisinde bulunan boş arsalar kuru ot yoğunluğundan dolayı yangın tehlikesinin en fazla olduğu yerlerdir. Perşembe günü Saraç mahallesinde konutların arasında bulunan boş arsada yangın çıkması, sıçrama tehlikesine karşı etrafındaki evleri tehdit ederek vatandaşları tedirgin etmiştir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve güz dönemine girilmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olması uyarısında bulunuyoruz. Temizlik için dahi olsa ateş yakılmamalı, çünkü küçük bir kıvılcım dahi büyük bir alanın yok olmasına sebep olabilir. Vatandaşlarımızı, yangına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınmaları için daha hassas olmaya davet ediyoruz." dedi.

Yangınların, en çok sigara izmariti ve kırık cam parçalarının güneş ışınlarının yol açtığı kıvılcımlar nedeniyle meydana geldiği hatırlatılan Alakır, "Bir sigara izmariti ya da güneş ışınlarına maruz kalan kırık camlar ve pet şişeler mercek görevi görerek yangın çıkarıyor. Vatandaşlarımızın yangına mahal verecek unutkanlıklarda bulunmamaları gerekiyor." şeklinde konuştu.