İthal sığırlar Sarayönü’nde kontrolden geçiriliyor

İthal sığırlar Sarayönü’nde kontrolden geçiriliyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçeye Uruguay’dan ithal olarak getirilen besilik sığırların kayıt altına alınması, aşılama ve sağlık testleri işlemlerini yıl boyunca titizlikle sürdürüyor. Yurtdışından gelen bu hayvanların hem halk sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından sorunsuz bir şekilde üretim zincirine katılabilmesi için kapsamlı veteriner kontrol süreçleri uygulanıyor.

İlçeye giriş yapan her sığır, veteriner hekimler tarafından tek tek muayene edilerek kayıt altına alınıyor. Ardından şap, tüberküloz ve brusella gibi bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli sağlık taramaları ve laboratuvar testleri gerçekleştiriliyor. Testlerin ardından sığırlar, program dahilinde aşılanarak karantina süreleri gözetim altında tamamlanıyor.

Veteriner hekimlerin gözetiminde sürdürülen bu işlemler, sadece ithal hayvanların değil, aynı zamanda ilçe genelindeki hayvancılık faaliyetlerinin de güvenliğini artırmayı hedefliyor. Yıl boyunca yapılan denetimler sayesinde, hem besicilerin hem de tüketicilerin güvenliği ön planda tutuluyor.

ithal-sigirlar-kontrolden-geciriliyor-2.jpg

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, şunları kaydetti:

“İlçemize Uruguay’dan gelen besilik sığırlar, İlçe Müdürlüğümüz veteriner hekimleri tarafından büyük bir hassasiyetle takip edilmektedir. Hayvanların ülkeye girişlerinden itibaren tüm süreçler kayıt altına alınmakta, sağlık taramaları yapılmakta ve aşılamaları eksiksiz şekilde uygulanmaktadır. Bu çalışmalarla hem hayvansal üretimin güvenliği sağlanmakta hem de bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmektedir.” Dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.