İyi havalar belediyeye yaradı

İyi havalar belediyeye yaradı
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, belediyenin kış dönem faaliyetleri ile ilgili olarak bilgi verdi.Havaların güzel gitmesinden dolayı birçok çalışmanın kış dönemi olmasına rağmen devam ettiğini kaydeden Başkan Solak...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, belediyenin kış dönem faaliyetleri ile ilgili olarak bilgi verdi.

Havaların güzel gitmesinden dolayı birçok çalışmanın kış dönemi olmasına rağmen devam ettiğini kaydeden Başkan Solak yaptığı açıklamada, "Enerya ve Koski'nin bozduğu yolların onarımı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Olası kar yağışı ile ilgili çalışacak makinelerin bakımları yapılarak karla mücadeleye hazırlandı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı bu yıl kilitli taş çalışmaları kış aylarına da sarktı. İlçe merkezinde eski Özkent yolunda bulunan hayvancılık işletmelerine kolay ulaşım için yolların bakım ve onarımı yapıldı. Asfalt ve stabilize yollarda yol bakımları ve tamirat işleri yapıldı. Taş ocağında taş kırma çalışmaları devam ediyor. Evcekaya'da kötü hava şartlarından dolayı kilitli taş üretimi sona erdi. Ladik mahallemizde kapalı alan olduğu için üretim devam ediyor." dedi.

Üretim olarak atölyelerin çalıştığını ifade eden Başkan Solak, şöyle konuştu: "Daha önce bir adet taziye aracı almıştık. Biz bu taziye aracının benzerini biz kendi atölyemizde ürettik. Çöp konteynırı ve taziye aracını kendi tesislerimizde üreterek piyasaya göre %45 daha ucuza mal ediyoruz. Kış sezonunda yapabileceğimiz kadar yapacağız. Hedefimiz peyderpey 16 mahallemize yapmak. Taziye çadırlarını kaldıracağız. Taziye aracı daha muntazam ve konforlu. Kilitli taş üretimi için Evcekaya'ya 250 metrekare kapalı alan yaptık. 250 metrekare de önceden vardı. Toplam 500 metrekare kapalı alana kavuştuk. Yeni yapılan kapalı alana otomatik tavandan sulama sistemi kuruldu. Bu sayede hem iş tasarrufu sağlanacak hem de otomatik olarak belirli periyotlarda eşit sulanıp gölgede kuruyacağı için kalite ve mukavemeti artacak."

Etiketler :